Ανακοινώσεις

Πρόσκληση σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Αθλητικά Σωματεία για τη χάραξη νέας στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης

Προς :             Πολιτιστικούς & Αθλητικούς Συλλόγους

Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αναπτυξιακή Λήμνου ΑΑΕ ΟΤΑ η οποία διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην υλοποίηση τοπικών στρατηγικών LEADER, θα υποβάλει προτάσεις διεκδικώντας τη χρηματοδότηση τοπικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της περιόδου 2023-2027.

Το πρόγραμμα LEADER θα αφορά στην ευρύτερη περιοχή της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου και θα υποβληθεί βάσει της σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο της παρέμβασης Π3-77-4.1 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ LEADER (ΤΑΠΤοΚ – ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ)» ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΣΣ ΚΑΠ) 2023-2027.

Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση και του νέου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» της Περιόδου 2021-2027, στο πλαίσιο του οποίου η ΑΝΕΛ ΑΕ θα αποτελέσει φορέα υλοποίησης της Τοπικής Στρατηγικής με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ) για την Λήμνο.

Σε όλα τα προγράμματα εφαρμόζεται η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών, βασισμένη στον σχεδιασμό από τους τοπικούς φορείς και τον τοπικό πληθυσμό (σχεδιασμός «από κάτω προς τα πάνω»).

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, προσκαλούμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και τα Αθλητικά Σωματεία την Παρασκευή 10.03.2023 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην Μύρινα Λήμνου (Πλατεία Υψιπύλης), προκειμένου να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την υποβολή της νέας στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button