Απόψεις

Πρότειναν Λαϊκή Αγορά, Πράσινο Ταμείο κ.α – Ψηφίστηκαν Ομόφωνα !!!

Δελτίο Τύπου                                        

Στη προχθεσινή προγραμματισμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία των εκπροσώπων της Κίνησης Πολιτών “ΣΥΜ.Π.ΑΝ”, Χαριτίνης Φωτοπούλου και Βλάση Χατζηχαραλάμπους, συζητήθηκαν τόσο η πρόταση του Δήμου μας στο Πράσινο Ταμείο όσο και η δημιουργία Λαϊκής Αγοράς στη Λήμνο.

Σε σχέση με την υποβολή πρότασης ανάπλασης αστικού ιστού στο Πράσινο Ταμείο, θεωρούμε ότι πρωταρχική ανάγκη για την πόλη της Μύρινας αποτελούν οι χώροι στάθμευσης όπου τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρούνται έντονα προβλήματα καθώς επίσης και η επικαιροποίηση της συγκοινωνιακής μελέτης του 2008 που πρέπει να αποτελέσει τη βάση συζήτησης. Μια τέτοια διαδικασία δε μπορεί να μην εμπλέκει το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου πάνω στις αρχές της συνεργασίας και του κοινού σχεδιασμού.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη δρομολόγηση των διαδικασιών για τη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς μετά από σχετική πρόταση που καταθέσαμε, μια πρόταση που αποτελεί πάγιο αίτημα των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών. Σε αυτή τη διαδικασία πρωταρχικό ρόλο θα πρέπει να έχουν οι ίδιοι οι παραγωγοί ενώ ο Δήμος να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Ταχθήκαμε υπερ της ίδρυσης και λειτουργίας παιδικού σταθμού στην τοπική κοινότητα Αγκαρυώνες, μετά από σχετικό αίτημα των κατοίκων και αν δε καταστεί αυτό εφικτό, η Τεχνική Υπηρεσία να εξετάσει όλα τα υφιστάμενα κτήρια στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Λήμνου, στα οποία θα μπορούσε να στεγαστεί ο Παιδικός Σταθμός ,επιλύοντας έτσι σημαντικά προβλήματα καθημερινότητας για δεκάδες οικογένειες της περιοχής.

Όσον αφορά την πάγια προκαταβολή στις τοπικές Κοινότητες ζητήσαμε από το Δήμαρχο η όποια ενέργεια, να γίνει σε συνεννόηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων.

Σε σχέση με το επίδομα στέγασης των εργαζομένων στο Δημόσιο της Λήμνου, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ζητήσαμε από το Δήμαρχο να εξετασθεί η δυνατότητα αξιοποίησης των κοινοτικών ξενώνων.

Ως Κίνηση Πολιτών θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε δημιουργικά στη δημόσια συζήτηση εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου με προτάσεις αλλά και θέσεις, κόντρα στην αδράνεια και την απραξία πάντα με βάση την αρχή της συνεργασίας αλλά και της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών.

Μύρινα 17/1/20

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Βλάσης Χατζηχαραλάμπους

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button