Επίκαιρα

Πρωτόκολλο και στους οίκους ανοχής!

Πρωτόκολλο και στους οίκους ανοχής!

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου είναι ένα από αυτά που αντιμετώπισαν πιο σκληρά τις συνέπειες της εξάπλωσης του ιού, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία οι επιστήμονες επαναλάμβαναν σε όλους τους τόνους τη σημασία της τήρησης των αποστάσεων για την προστασία από τον ιό, οπότε μοιραία έπρεπε να διακοπούν για λόγους δημόσιας υγείας και οι πιο «στενές» επαφές», καθώς θεωρήθηκαν εξαιρετικά επικίνδυνες. Από τότε έως σήμερα οι εργαζόμενοι στο σεξ αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.

Πάντως, από χτες Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 λειτουργούν πάλι οι οίκοι ανοχής μετά από τρεις μήνες που ήταν κλειστοί. Ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα το πρωτόκολλο λειτουργίας τους προκαλώντας αντιδράσεις στους εκπροσώπους των εργαζομένων εκδιδόμενων προσώπων, αλλά και στους πελάτες, που πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να προβούν σε μία σειρά προφυλάξεων για να αποφύγουν τη μετάδοση της covid-19.

Σύμφωνα με εκπροσώπους εργαζομένων στον κλάδο των οίκων ανοχής μεταξύ των 10 βασικών οδηγιών περιλαμβάνονται και ορισμένες που δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν, όπως λ.χ. πληρωμή με πλαστικές κάρτες καθώς το 99% των οίκων ανοχής στην Αθήνα δεν είναι νόμιμοι.

Εντύπωση προκαλεί επίσης και η καταγραφή ονομάτων και τηλεφώνων των πελατών γεγονός που θα οδηγήσει αποτρεπτικά στον τζίρο τους.

Μέσα στις οδηγίες περιλαμβάνεται και η υποχρεωτική χρήση υφασμάτινης μάσκας. Υπάρχει μάλιστα σύσταση «να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων»!

Τα παράθυρα πρέπει να είναι ανοιχτά, οπότε θα υπάρχει μερικώς “μπανιστήρι” (εκτός από το ιδιαίτερο δωμάτιο όπου θα γίνεται η στενή επαφή)!

Η στενή επαφή θα γίνεται αυστηρά μόνον με έναν πελάτη – όχι με περισσότερους ταυτόχρονα (παρτούζα)!

Η προσφορά υπηρεσιών δεν αναφέρεται ότι γίνεται μόνον από γυναίκες!

Απαγορεύεται οι πελάτες “να τρώνε σεξουαλικά αντικείμενα” (?)

Καθορίζεται ακόμα και η στάση που θα έχουν στο κρεβάτι!

Τέλος, εντύπωση προκαλεί και ο περιορισμός της διάρκειας των ερωτικών πράξεων, που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15 λεπτά. Δηλαδή όλα πρέπει να γίνονται στα γρήγορα!

 

Οι 10 βασικές οδηγίες του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ για την λειτουργία των οίκων ανοχής είναι οι εξής:

  1. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και υγρό σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν και μετά από τις υπηρεσίες σε κάθε πελάτη. Εάν χρειάζεται, εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία).
  2. Να διατηρούνται ανοικτά τα παράθυρα και οι θύρες για είσοδο νωπού αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται οι σεξουαλικές υπηρεσίες.
  3. Η χρονική διάρκεια παροχής υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη.
  4. Απαγορεύεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες.
  5. Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή.
  6. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων.
  7. Χρησιμοποίηση εργαλείων μιας χρήσης, εάν είναι δυνατόν. Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών. Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων.
  8. Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.
  9. Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας. Οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για τέσσερις εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.
  10. Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button