Ανακοινώσεις

Πρωτομαγιά 2020 – Διαφορετική διάσταση  

Πρωτομαγιά 2020

Γράφει ο Θεόδωρος Σιαμάγκας
Πρόεδρος ΝΤ  ΑΔΕΔΥ Πιερίας

Ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς παίρνει μοιραία διαφορετική διάσταση κάτω από την ιδιαιτερότητα των έκτακτων και αντίξοων συνθηκών που βιώνει η χώρα τους τελευταίους μήνες.
Η υγειονομική κρίση ως αποτέλεσμα της έξαρσης της επιδημίας και των περιοριστικών μέτρων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα εργασιακά δικαιώματα και το μέλλον όλων των ομάδων επαγγελματιών.
Εργαζόμενοι από κομβικούς χώρους, όπως της Υγείας, της Παιδείας, του ιδιωτικού τομέα, των υπαλλήλων σε είδη διατροφής και υγιεινής και άλλων καίριων κλάδων για την κοινωνία και την οικονομία, το τελευταίο διάστημα ξεπέρασαν τους εαυτούς τους για το κοινό καλό με κίνδυνο την ίδια τους την υγεία.
Έμποροι, καταστηματάρχες, επιχειρηματίες, βιοτέχνες, αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους αφήνοντας εύλογα χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς απασχόληση.
Γιατροί, νοσηλευτές, αστυνομικοί, συνοριοφύλακες, υπάλληλοι φαρμακείων, σούπερ μάρκετ, άνθρωποι της πρώτης γραμμής αξίζουν την ευγνωμοσύνη και τις θερμές ευχαριστίες του συνόλου της κοινωνίας.
Ταυτόχρονα, τα περιοριστικά μέτρα του εγκλεισμού περιόρισαν στο ελάχιστο το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι.
Η έκτακτη αυτή επικαιρότητα είναι που δίνει στη φετινή Πρωτομαγιά ένα ιδιαίτερο πρόσημο. Καθιστά αυτή τη μέρα εφαλτήριο για συλλογικούς και ουσιαστικούς αγώνες. Αγώνες που θα προασπίζουν τα εργασιακά δικαιώματα που με αίμα κατακτήθηκαν. Η επόμενη μέρα οφείλει να διασφαλίσει την υγειονομική ασφάλεια όλων των εργαζομένων, την κατοχύρωση των μισθολογικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, τη μέριμνα των ανέργων.
Φέτος την Πρωτομαγιά δεν τιμούμε μόνο τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος.
Κάνουμε ένα βήμα μπροστά για το μέλλον της χώρας αλλά δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button