Ανακοινώσεις

Ψαράδες Ικαρίας: Προβλήματα, παντού τα ίδια !

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

 Θεσσαλονίκη, 26/08/2022

ΠΡΟΣ:            Τoν κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Τoν κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Τoν κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

ΘΕΜΑ:           «Προβλήματα και προτάσεις του Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Ικαρίας»

 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από αλιείς της Ικαρίας, ο κλάδος τους αντιμετωπίζει πλέον θέμα επιβίωσης. Μας μετέφεραν οι ως άνω επιστολή του Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Ικαρίας, που αναδεικνύει τα προβλήματά τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «διαβαθμίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας την τρέχουσα χρονική περίοδο θεωρούμε ότι:

α) η τεράστια αύξηση της τιμής των καύσιμων,

β) η ανυπαρξία του αφορολόγητου πετρελαίου στο νησί μας με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των λειτουργικών εξόδων των σκαφών μας και

γ) η αδυναμία αποζημίωσης των ζημιών που προξενούν στα αλιευτικά εργαλεία μας τα θαλάσσια θηλαστικά (δελφίνια, φώκιες, χελώνες), επιφέρουν πολύ μεγάλα προβλήματα στους επαγγελματίες αλιείς του νησιού μας. Προτείνουμε και αιτούμαστε:

  • τη θέσπιση αφορολόγητου πετρελαίου για τους επαγγελματίες αλιείς της Ικαρίας,
  • δημιουργία ελεγκτικού μηχανισμού που θα πραγματοποιεί ελέγχους κατόπιν δήλωσης ζημιάς από τους επαγγελματίες αλιείς για την αντικατάσταση των αλιευτικών εργαλείων που υπέστησαν ζημιές».

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 Προτίθεσθε να ενεργήσετε καταλλήλως, ώστε να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα του Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Ικαρίας;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button