Απόψεις

Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη του 1968…

Σαν σήμερα 19 Φλεβαρη του 1968 άλλαξε η  η ιστορική συνέχεια και η εικόνα του Αγιοστράτη.  Με έναν ισχυρό  Σεισμό  με επίκεντρο μεταξύ Αγιοστράτη  και Λήμνου το Χωριό του Αγιοστράτη,  καθώς ήταν σχεδόν μεσάνυχτα,  ξύπνησε μέσα σε σπίτια που κατέρρεαν και την άλλη μέρα το πρωί οι καταμετρημένες  απώλειες  ήταν 25 στόμα  νεκρά.

Η εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ  (φωτογραφία) στο πρωτοσέλιδο  της δίνει με δραματικό τρόπο την  είδηση  !

Μετά τον καταστροφικό σεισμό ήρθαν και  οι Μπουλντόζες της  Χούντας,  της 7ετιας 1967- 1974,  που χωρίς να είναι απαραίτητο κατεδάφισαν όλο  το χωριό και το μετέφεραν από την πλαγιά  κάτω στην μικρή πεδιάδα με σπίτια κουτιά από τσιμεντόλιθους αλλάζοντας εντελώς την  όμορφη εικόνα να του χωριού.

Μια ακροάτρια μας σήμερα στο  ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ μας έλεγε ότι στην προσπάθεια τους αυτή της πλήρους κατεδάφισης  έριξαν το καμπαναριό της εκκλησίας  με συρματόσκοινο που το τραβούσε μπουλντόζα. ενώ δεν άφησαν ούτε το κεντρικό Πηγάδι του Χωριού το οποίο ήταν στο κέντρο μιας πετρόχτιστης  πλατείας    με ποτίστρες  για ζώα και  “λαγινοστάτες” , βάσεις για τις στάμνες.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button