Απόψεις

Ανοίγουν οι παραλίες και στη Λημνου ειναι πολλές. Σας παρουσιάζουμε μερικές !

Από Σάββατο 8 Μαΐου ξεκινούν οι οργανωμένες παραλίες.

 

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα σ’ αυτό το κείμενο γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο του.

 

Νέες δραστηριότητες επανεκκινούν από τις 8 Μαΐου, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 και απόφασης της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί σήμερα Παρασκευή.

 

Και τυπικά πλέον, ανοίγουν οι παραλίες της Λήμνου και περιμένουν τους επισκέπτες να τις χαρούν.

Να θυμηθούμε λοιπόν τις πανέμορφες και μοναδικές παραλίες του νησιού μας.

 

Με 100δες κόλπους και ακρογιαλιές η Λήμνος, όπως : Κότσινας, Εβγάτης, Πλατύ, Άη-Γιάννης, Αγ. Παρασκευή, Νευτίνα, Κέρος, Φαναράκι, Χαβούλη, Παρθενόμυτος, Διαπόρι, Βουρλίδια, Πλάκα, Αγ. Σωτήρα, Άγιος Στέφανος, Ρηχα Νερα, Ελβετικα, Αυλωνας, Γοματι, Θανος, Ζεμετας   κι εκατοντάδες άλλες παραλιες. Όλες  με παρθένα αμμουδιά, με ρηχή και ζεστή θάλασσα.

Θέλεις πολυκοσμία και κοσμοπολίτικο περιβάλλον; Πήγαινε στον Αυλώνα, στην αμμουδιά δίπλα στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο PORTO MYRINA PALLAS (κάτι ξέρουν οι Σουηδοί, που ενδιαφέρονται φέτος για διακοπές σ’ αυτό).

Πήγαινε στο Πλατύ, στην ατέλειωτη αμμουδιά που φτάνει μέχρι το υπερπολυτελές ξενοδοχείο LEMNOS VILLAGE με τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα απέναντι στο Άγιο Όρος.

Πήγαινε στο VAROS RESORT το άλλο υπερπολυτελές που βλέπει στον Κότσινα.

Πήγαινε στα Ρηχά Νερά, με τη ζεστή και ρηχή αμμουδιά, με τις τζιτζιφιές που ρίχνουν την παχιά σκιά τους στην άμμο και φτάνουν μέχρι το κύμα, με τις γραφικές ταβέρνες και τα μοντέρνα μπαράκια, δίπλα στο περίφημο παλιό υπερπολυτελές ξενοδοχείο-μπάγκαλοους ΑΚΤΗ ΜΥΡΙΝΑ (που κόστιζε πάνω από 350 ευρώ το δίκλινο τη βραδιά, που το προτιμούσαν επιχειρηματίες, πρωθυπουργοί και άλλοι διάσημοι όλου του κόσμου).

Θέλεις κοσμοπολίτικες εκδηλώσεις, πήγαινε στο Κέρος, την άλλη απέραντη ακρογιαλιά στο χωριό Καλλιόπη, εκεί όπου γίνονται οι διεθνείς αγώνες σέρφινγκ και θαλασσίων αθλημάτων.

Θέλεις ησυχία και ηρεμία;  Όλες οι άλλες αμμουδιές είναι δικές σου.

Θέλεις να περπατήσεις ολομόναχος μια ατέλειωτη αμμουδιά 5 χιλιομέτρων, με ψιλή σαν ζάχαρη άμμο, με τον γαλαζοπράσινο κόλπο να στέλνει χιλιάδες κυματάκια να σκάνε στα πόδια σου, και πότε-πότε κάποιο ξαφνιασμένο κεφαλόπουλο να πηδάει έξω απ’ το νερό;  Πήγαινε στο Γομάτι. Εκεί δίπλα και οι περίφημες αμμοθίνες, η ελληνική Σαχάρα και απέναντι η Σαμοθράκη. Θέλεις το δικό σου, προσωπικό, αποκλειστικό κόλπο, παρέα μόνο με τους γλάρους;  Ακολούθησε το μονοπάτι. Θα σε βγάλει σε απόμερη αγκάλη, σε έναν από τους χιλιάδες κόλπους που έχει γύρω-γύρω το νησί.

 

Η Λήμνος, αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας (8η σε μέγεθος, με 350 (!) χιλιόμετρα ακτογραμμή), έχει συγκριτικά ελάχιστους κατοίκους (μόλις 18.000). Η πρωτεύουσα Μύρινα έχει μόλις 5.000 κατοίκους, τα 32 χωριά της.

Η Λήμνος είναι ακόμα παρθένα και περιμένει να την ανακαλύψουν. Έχει πάρει όλες τις μπλε σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα κρυστάλλινα νερά της και τις πεντακάθαρες αμμουδιές της. Η θάλασσα είναι ρηχή και ζεστή. Κι η άμμος περιμένει ν’ αφήσεις τα δικά σου χνάρια πάνω της.  Να γράψεις τ’ όνομά της…

Στη φωτογραφία η Παραλία της Ν. Μαδύτου, μια απο τις τρεις μέσα στη Μύρινα !

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button