Λήμνος

Σε χειμερινή καραντίνα ο Θησαυρός της Πολιόχνης – Να επιστραφεί στη Λημνο !

Απο μια άλλη ανάρτηση,  τις προηγούμενες μέρες,   σε αυτό το site,  ήρθε στο προσκήνιο ο Θησαυρός της Πολιόχνης και μάλιστα,  με μεγάλη απήχηση!

Είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτώ μια φωτογραφία που έχω  και να αναφέρω ότι εκεί στα τέλη Φλεβαρη, Κυριακή πρωί,  πήγα στο Εθνικό Μουσείο Αθηνών , μένω  κοντά, και έτσι  εκμεταλλεύτηκα το κενό  χρόνου εκείνο  πρωινό.

Το γύρισα για άλλη μια φορά, και στο τέλος του κυκλικού ταξιδιού μου μέσα στην αρχαιότητα, έφτασα εκεί που γνώριζα απο παλιά ότι θα βρω τη Βιτρίνα με το  Θησαυρό της Πολιόχνης.  Λογω συγγένειας, χρονολογικής, γεωγραφικής κλπ,  δίπλα  είναι ο Θησαυρός της Τροίας, του Πριάμου αναφέρεται !

Η είσοδος,   όπως φαίνεται στο κέντρο της φωτογραφίας,   έχει   απαγορευτική κορδέλα .

Τι συμβαίνει εδώ; ρώτησα

Ο ένας Φύλακας δεν είχε απάντηση, ούτε είχε ακουστά για το Θησαυρό της Πολιόχνης, που είναι  βέβαια εξαιρετικής τέχνης και αρχαιολογικής αξίας , χρυσά κοσμήματα.

Η  άλλη κυρία –  φύλακας,  ήξερε και μάλιστα όταν τη ρώτησα με απήντησε με την εξής ερώτηση: απο τη Λήμνο είστε;  Είναι φανερό  ότι πηγαίνουν και το ψάχνουν  και άλλοι Λημνιοι και  είναι αυτοί που επιμένουν.

Εκεί έμαθα, ότι το Τμήμα  αυτό,  μια ολόκληρη πτέρυγα με παρόμοια  με της Πολιόχνης ευρήματα,   παραμένει κλειστό  το χειμώνα,  λογω έλλειψης προσωπικού,  και μόνο την καλοκαιρινή περίοδο είναι ανοιχτα. Κρίμα… Τι να πω;

Ή μάλλον έχω να πω!  Αφού ετσι εχουν τα πράγματα γιατι δεν γινεται προσπάθεια  να επιστρέψει η Βιτρίνα με το Θησαυρό της Πολιόχνης στη Λήμνο.

Ενα βασικό επιχείρημα  για  να επιστρέψουν στον τόπο τους τα ευρήματα , είναι  να  το συσχετίσουμε με το αίτημα να γυρίσουν στην Ελλάδα τα γλυπτά του Παρθενώνα…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button