ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Σε Κίνδυνο το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Λημνου. Πλήρης άγνοια επ αυτού στη Λήμνο

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής – ΤΕΤΔ-  είναι σε μια φάση που πρέπει να μας  ανησυχεί γιατι ο  Νόμος  που πρόσφατα ψηφίστηκε για το Εκπαιδευτικό μας Σύστημα δημιουργεί  ένα περιβάλλον αρνητικό για την εξέλιξη του,  ακόμη και για την υπόσταση του!

Είναι ένα θέμα που σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να αναδείξουμε, απο το ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ αλλά και από το παρόν  site.  Τα  ραδιοφωνικά  σχόλια μας είναι συχνά για τον κίνδυνο να υποβαθμιστεί το Τμήμα! Επ αυτού μιλήσαμε και με τον  Καθηγητή του Τμήματος Κουτελιδάκη  Αντ.

Δυστυχώς,  προς το παρόν,  κανένας φορέας της Λήμνου δεν έχει αντιδράσει…  και μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί τον Κίνδυνο.

Μόνο απο τη Μυτιλήνη μας ήρθε η πρώτη συγκροτημένη αντίδραση απο τον Περιφερειακό Συνδυασμό ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ με επικεφαλής τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Σπιλάνη, ο οποίος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και επομένως  γνώστης αυτού που πάει να  γίνει…

Από το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, που μας έστειλε,  με τα ζητήματα που έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο,  ξεχωρίζουμε και σας παρουσιάζουμε  όσα αναφέρει για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου:

“Κατά την άποψη μας το πιο σημαντικό θέμα που ανέκυψε τις τελευταίες μέρες αφορά στην επίπτωση που θα έχει στη λειτουργία του Πανεπιστήμιου Αιγαίου ο νόμος που ψήφισε η Κυβέρνηση ειδικά σε ό,τι αφορά στον τρόπο εισαγωγής φοιτητών. Πέρα από την υποκριτική στάση της κυβέρνησης για τη πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση μαθητών με πολύ χαμηλή απόδοση (ενώ με τον καινούργιο νόμο όσοι έχουν πολύ χαμηλούς βαθμούς θα μπορούν να συνεχίσουν σπουδές ΜΟΝΟ στα Κολλέγια που όμως έγιναν ισότιμα με τα δημόσια Πανεπιστήμια), ο κίνδυνος να μείνουν τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου χωρίς ή με λίγους φοιτητές βάζει σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητα του.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έγινε στα νησιά μας μεταπολεμικά. Και αν κάποιοι το θεωρούν ακόμη απλώς ως μια χρηματική ενίσχυση στις τοπικές οικονομίες, υπάρχει και άλλες πολύ ουσιαστικές πλευρές που αξίζει να επισημανθούν:

  • η ενίσχυση των νησιών με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που όταν του δοθεί η ευκαιρία μπορεί να συμβάλει στην ουσιαστική υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας – όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το Τμήμα Διατροφής της Λήμνου μέσα από τη συνεργασία του με τις τοπικές επιχειρήσεις,
  • η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών με νέους ανθρώπους που δίνουν ζωή στα νησιά όλο το χρόνο, ενώ κάποιοι από αυτούς αποφασίζουν να μείνουν εδώ,
  • η ζωντανή διαφήμιση των νησιών μας σε όλη την Ελλάδα.

 Όλα αυτά η Κυβέρνηση αποφάσισε να τα σβήσει με μια κοντυλιά και οι αυτοδιοικητικοί μας δεν έβγαλαν άχνα”.

LimnosNea.gr: Η φωτογραφία ειναι από το 2009,  με τη διαδικασια εγγραφής φοιτητών ! Τότε ήταν μια  σημαντική για τη Λημνο Είδηση ! 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button