Λήμνος

Σε θάλασσες και σε στεριές, ο ΧΟΛ ΗΦΑΙΣΤΟΣ με χορό και με τραγούδι ! Μεγαλη Εκδήλωση !

                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μύρινα  18-7-2023

   Σε θάλασσες και σε στεριές της πατρίδας  μας θα ταξιδέψουμε φέτος  με οδηγό  την αγάπη μας για την παράδοση σ ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό ταξίδι στην αγαπημένη αυλή του Γυμνασίου της Μύρινας, αλλά και στο ανοιχτό θέατρο του Μούδρου .   

   Με αφετηρία την Ανεμόεσσα Λήμνο μας και με επίκεντρο το χορό «Κατσιβέλικο» και τη σχέση του με τη Μυθολογία του νησιού μας, θα ταξιδέψουμε  στην περήφανη Μακεδονία μας, στα νησιά του Ιονίου και Αιγαίου πελάγους, στην όμορφη Θράκη  και θα καταλήξουμε στη λεβεντογέννα Κρήτη ,με ‘’καπετάνιο’’ στο ταξίδι μας το αστείρευτο κέφι μας, αλλά κυρίως το δικό σας χαμόγελο και χειροκρότημα που μας αγκαλιάζει σε όλες μας τις προσπάθειες.

  Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 στις 9 το βράδυ στο Γυμνάσιο της Μύρινας και χάρη στην πολύτιμη στήριξη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και του μεγάλου χορηγού της εκδήλωσης κυρίου ΦΑΝΗ ΧΑΛΑΜΑΝΔΑΡΗ,120 χορευτές θα εμπλουτίσουν αυτό το δίωρο χορευτικό ταξίδι όχι μόνο με τους παραδοσιακούς μας χορούς, χαρακτηριστικούς για την κάθε περιοχή, αλλά και με έντονα θεατρικά στοιχεία.                                                                         

     Με μεγάλη μας χαρά θα υποδεχτούμε στο νησί μας αλλά και στην εκδήλωση μας δυο ιδιαίτερα αξιόλογους συλλόγους :τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΡΑΚΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ».

  Η ίδια εκδήλωση θα μεταφερθεί στο ανοιχτό θέατρο του Μούδρου τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 στις 9 το βράδυ με μια ακόμη συμμετοχή που μας χαροποιεί ιδιαίτερα αυτή του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ».

Όπως συνηθίζουμε κάθε χρόνο έτσι και φέτος πριν την έναρξη της εκδήλωσης θα προηγηθεί «παρέλαση» των χορευτικών τμημάτων με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος κρουστών “ BARTALLIA ‘’,η οπoία θα ξεκινήσει από το λιμάνι με συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 7:30 το απόγευμα, θα διασχίσει την αγορά της πόλης μας, τον Ρωμέικο Γιαλό και θα καταλήξει στο Γυμνάσιο της Μύρινας. Σύμφωνα με την εμπειρία μας,η «παρέλαση» αυτή αποτελεί ένα μοναδικό γλέντι μέσα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας που «ξεσηκώνει» με ήχους παραδοσιακούς και με τον πλούτο των παραδοσιακών μας φορεσιών ντόπιους και επισκέπτες του νησιού μας ,οι οποίοι με έκπληξη και χαρά ακολουθούν τους ρυθμούς του μέχρι το χώρο της εκδήλωσης.

 Την εκδήλωση στηρίζουν οι χορηγοί :PETRIDIS TRAVEL,ΣΑΒΒΟΓΛΟΥ ΤΣΙΒΟΛΑΣ,ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΗΦΑΙΣΤΟΣ,Ν.ΚΟΥΚΟΥΛΗΘΡΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΟΕ τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.


Θα ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να γίνουμε συνταξιδιώτες σ αυτή τη μουσικοχορευτική πανδαισία ,να διασκεδάσουμε, να χαμογελάσουμε αλλά και να συγκινηθούμε
Σας περιμένουμε!!!!!!!

-Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ

                                                       Εκ μέρους του ΔΣ του ΧΟΛ «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

                                   Η υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων

                                                             Μαντώ Γαροφαλλίδου

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button