ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Σεισμός στη Λημνο ! Κάποιος άκουσε και βουή …

Ένας σεισμός  έγινε μερικώς αντιληπτός στις Βόρειες περιοχές του Νησιού. Ο σεισμός ήταν μικρού σχετικά μεγέθους και όπως ήταν νύχτα δεν έγινε ευρέως αισθητός. Πάντως  κάτοικος  χωριού της Βόρειας Λήμνου μας είπε ότι άκουσε και Βουή.

Απο το site SEISMOI.GR βλέπουμε, φωτογραφία, και παίρνουμε τα έξης στοιχεία.

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ  σημειώθηκε στις 2:58 τη νύχτα και ήταν 3,8 R. είχε εστιακό βάθος 15 χιλιομ.  Η απόσταση από τα βόρεια της Λήμνου, το Μούρτσεφλο,  κρίνοντας απο το χάρτη, είναι γύρω  στα 12 μίλια. Στο site αναφέρεται απόσταση 30 χιλιόμετρων απο τη Λημνο, δεν λέει όμως από ποιό  σημείο…

Ο δεύτερος,  με κίτρινο χρώμα, στο ίδιο σημείο  ήταν μεγέθους 2,1 R  και εστιακό βάθος 20 χιλ.

Απο την εικόνα που έχουμε μπορούμε να πούμε, με τις συσσωρευμένες σεισμολογικές γνώσεις μας,   οι   σεισμοί αυτοί σημειωθήκαν   στο λεγόμενο Ρήγμα της Ανατολίας που ερχόμενο απο την Ανατολή, περνά από τα Στενά του Ελλησπόντου συνεχίζει Βόρεια της Λήμνου,  προχωρά προς   τη Χαλκιδική και τελειώνει στις Β. Σποράδες, ανάμεσα με το Πήλιο.

Από το Ρήγμα αυτό η Λήμνος έχει “φάει” πολλούς σεισμούς,  στο πέρασμα του χρόνου, ευτυχώς όμως είναι αρκετά μακριά, υποθαλάσσιοι,  και δεν  μας έχουν δημιουργήσει μεγάλα ζητήματα .

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button