Ανακοινώσεις

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ)

Μύρινα, 30 Ιουλίου 2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ

και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔIΣΤΗ (BLS/AED)”

  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

                        ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Τη συνεχή και αποτελεσματική του παρουσία στην τοπική κοινωνία αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο σε συνεργασία με το Δήμο Λήμνου διοργανώνει από τις 2 έως τις 6 Αυγούστου, στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα», σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με χρήση εξωτερικού απινιδιστή, με πιστοποίηση πενταετούς διάρκειας για τους επιμορφούμενους.

Αποτελεί πλέον συνείδηση όλων πως ζωές συνανθρώπων μας έχουν χαθεί άδικα, για λίγα λεπτά καθυστέρησης ή δισταγμού. Θεωρώντας λοιπόν πως η γνώση σώζει ζωές, εμείς ως Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου του Ε.Ε.Σταυρού αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε και να  προσφέρουμε στους συμπολίτες μας μια ευρεία, πιστοποιημένη επιμόρφωση.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δημιουργήθηκε το 2008 και αποσκοπεί στην αύξηση του αριθμού των  εκπαιδευμένων  πολιτών κάθε ηλικίας στη Βασική ΚΑΡΠΑ και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή.

Υλοποιείται από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED” του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε όλη τη Ελλάδα, και η ύλη του είναι προσαρμοσμένη, εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Οι εκπαιδευόμενοι μετά τη θεωρητική και πρακτική τους εξάσκηση στην  ΚΑΡΠΑ και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδιστές τελευταίας τεχνολογίας, αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια.

Θέλοντας να διευκολύνουμε και να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή  όσων περισσότερων συμπολιτών μας, με συνεργάτη το Δήμο Λήμνου αποφασίσαμε, κάθε συμμετέχων να έχει δύο  επιλογές επιμόρφωσης:

  1. Εξάωρη επιμόρφωση με πιστοποίηση και κόστος (για την κάλυψη εξόδων) 20 ευρώ
  2. Δωδεκάωρη επιμόρφωση με πιστοποίηση και κόστος (για την κάλυψη εξόδων) 50 ευρώ

 

Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο Μαρούλα από 2 έως 6 Αυγούστου 2021, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, λόγω COVID-19.

 

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες  για το κοινό με το ίδιο θέμα.

 

Παρακαλούμε δηλώστε το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σας άμεσα στο τηλ.  6937543409 και με sms (Ελένη Φαρμάκη-Αντιπρόεδροs Δ.Σ.) ή στο email  farmakieleniped@gmail.com

Σημειώστε εάν ενδιαφέρεστε για την επιλογή 1 ή την επιλογή 2 και εάν επιθυμείτε πρωϊνό ή απογευματινό ωράριο επιμόρφωσης  έτσι  ώστε να μπορέσει να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα που θα διευκολύνει τους περισσότερους.

 

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                Ο Γραμματέας

Δ. Αχιλαδέλλης                                                                                             Δ. Γιαννικιτζάκης

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button