Επιλεγμένα

ΣΗΜΕΡΑ 5/9 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΛΑ

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής και αδελφοποίηση Συλλόγων Ιεροψαλτών

Μια ξεχωριστή εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κινηματοθέατρο Μαρούλα αυτή την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20:00 στα πλαίσια των εορτασμών για τον πολιούχο του νησιού μας , Άγιο Σώζων. Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου διοργανώνει την βυζαντινή μουσική εκδήλωση στην τιμή και μνήμη του Σεβαστού και πρόσφατα εκλιπόντος Μητροπολίτου Λήμνου κ’ Αγίου Ευστρατίου κυρού Ιεροθέου, ο οποίος υπήρξε επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου και άριστος γνώστης της ψαλτικής παράδοσης.

Αν και αρχικά η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είχε προγραμματιστεί στην μνήμη του εκλιπόντος, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών θεώρηση ηθική υποχρέωση να οριστεί η εκδήλωση ως ένα μουσικολογικό μνημόσυνο σε εκείνον που όρισε ως πολιούχο μας τον Άγιο Σώζων. Επιπλέον, στην εκδήλωση, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα αναγορευτεί ως επίτιμο μέλος, ο πρώην πρωτοψάλτης του μητροπολιτικού ναού Αγίας Τριάδος και καθηγητής βυζαντινής μουσικής κ. Γεώργιος Συμεών.

Ξεχωριστή τιμή και χαρά στην ως άνω εκδήλωση θα αποτελέσει η αδελφοποίηση του συλλόγου του νησιού μας με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Σουφλίου κ’ Ορεστιάδος «Θρασύβουλος Στανίτσας» με πρωτοβουλία των πρόεδρων των δύο συλλόγων, του Ορεστιαδίτη κ. Μαργαρίτη Αστεριάδη και του Λημνιού κ. Παντελή Ζαφείρη. Η παρουσία 18μελούς βυζαντινής χορωδίας από την ακριτική περιοχή του βόρειου Έβρου θα αποδώσει ξεχωριστό χαρακτήρα στην εκδήλωση αφού αποτελεί συνέχεια της πετυχημένης εκδήλωσης και παρουσίας του συλλόγου Ιεροψαλτών της Λήμνου στην Ορεστιάδα τον περασμένο Μάρτιο. Επιπλέον, οι δύο σύλλογοι θα ψάλλουν και στις ακολουθίες της πανηγύρεως του Αγίου Σώζοντος στο ομώνυμο προσκυνηματικό ναό στην Φυσίνη. Τους χορούς θα διευθύνουν ο πρωτοψάλτης του μητροπολιτικού ναού Ορεστιάδος καθ. Βασίλης Παπαμιχαήλ με 18μελή χορωδία και ο δικός μας ιεροψάλτης του Αγ. Παντελεήμονος Ανδρωνίου και καθηγητής της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Παντελεήμων Ζαφείρης με 10μελή βυζαντινή χορωδία.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button