Απόψεις

Σκέψεις για τον πληθυσμό των χωριών και της Λημνου. Αυτό ειναι τα μεγαλύτερα.

Γράφει η Καιτη Σαπερα
Ξαναδιαβάζοντας τα αποτελέσματα της απογραφής 2021(που ουσιαστικά πραγματοποιήθηκε το 2022 Χειμώνα πάντα) βλέπω τα εξής:
 Άγιος Δημήτριος και Ατσική χωριστά η κάθε κοινότητα, ( Ατσική 818 κατοίκους, Αγιος Δημήτρις 736 κατοίκους) συναγωνίζονται το Μούδρο(Μούδρος 873 κατοίκους) με ελάχιστη διαφορά πληθυσμού.
Ο πληθυσμός των υπολοίπων κοινοτήτων είναι λιγότεροι από 600 κάτοικοι ανά κοινότητα έως και κάτω των 100 κατοίκων καποιες.
Κάσπακας και Πλατύς καλά κρατούν πάνω από 700 κατοίκους κάθε κοινότητα.(  Υποθέτω η τουριστική κίνηση-καταλήματα και οτι βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα Μύρινα συνετέλεσε στη συγκράτηση και αύξηση του πληθυσμού.)
Η Μύρινα φυσικά ως πρωτεύουσα συγκεντρώνει σχεδόν το μισό πληθυσμό του νησιού της Λήμνου( Σύνολο Λήμνου 16.410, Μύρινα 6.190)
Οι γνωρίζοντες λένε ότι η δεύτερη θεωρούμενη πόλη σε κάθε επικράτεια και βέβαια στην περίπτωσή μας σε κάθε νησί πρέπει να έχει τουλάχιστον το μισό πληθυσμό από την πρώτη πόλη.
Εμείς οι  Ελληνες των υπερβολών τόσο ως επικράτεια όσο και ως νησί έχουμε δημιουργήσει τις λεγόμενες “υδροκέφαλες” πρωτεύουσες.
Η ελάττωση του συνολικού πληθυσμού επηρέασε όπως ήταν λογικό και τις κοινότητες της Λήμνου αναλογικά  σε σύγκριση με την απογραφή του 2011 και προηγούμενες.
Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button