Ανακοινώσεις

Σκυλιά νεκρά σε πηγάδι ! Ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με το δημοσίευμα που διαβάσαμε σε τοπικό ΜΜΕ, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τα 2 σκυλιά που βρέθηκαν νεκρά μέσα σε πηγάδι. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας της Αστυνομίας και τα ακριβή αίτια του θανάτου των άτυχων ζώων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα σκυλιά πέθαναν από ασφυξία και στη συνέχεια πετάχθηκαν στο πηγάδι. Αν αυτό αποδειχθεί, θα αναμένουμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη/δραστών.

Δυστυχώς για εμάς, είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι βιαιοπραγίες εναντίον ζώων και οι δολοφονίες τους. Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχαμε ένα ακόμα περιστατικό με αγροτικό αυτοκίνητο που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα σέρνοντας έναν σκύλο. Οι φόλες είναι επίσης συνηθισμένο φαινόμενο στο νησί μας, και προκαλούν μαρτυρικό θάνατο σε γάτες και σκύλους. Επίσης, κατά διαστήματα, βρίσκουμε σκύλους δεμένους στο πουθενά, με μόνο σκοπό να πεθάνουν από πείνα και δίψα.

Για εμάς δεν υπάρχουν “επώνυμα” ή “ανώνυμα” ζώα. Είναι όλα “ζωές” που το μόνο που επιθυμούν είναι να ζήσουν σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες, μία χαρούμενη ζωή.
Τα ζώα για εμάς, δεν κοστολογούνται με 2.000 ή 3.000 ευρώ ή οποιοδήποτε άλλο χρηματικό ποσό. “Ο καλύτερος” και “ο πιο πιστός φίλος” του ανθρώπου δεν αγοράζεται ούτε πωλείται.
Είμαστε κατά της αναπαραγωγής σκύλων έως ότου ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ από τα εγκαταλελειμμένα σκυλιά και κυνηγόσκυλα

LimnosNea.gr – Σε σχέση με τα παραπάνω αναφερόμενα, μαθαίνουμε οτι πρόκειται για κυνηγόσκυλα ράτσας απο αυτά που διακινούνται εμπορικά σε υψηλές άτιμες και το ερώτημα ειναι πως αυτά τα “ακριβά” σκυλιά, για ποια αιτια, είχαν αυτό το άδοξο φρικτό τελος.
Φωτο: Αρχειου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button