Λήμνος

Σωτ. Τσιόδρας: Στο Ψαλτηρι, στο Γήπεδο και καποτε στη Λημνο !

Υπάρχει μια υπερβολή των ΜΜΕ (και εμείς δεν είμαστε εξαίρεση)  και του κόσμου ως προς την προσωπικότητα του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα,  που καθημερινά ανακοινώνει την πορεία της μετάδοσης του Κορονοϊού στην Ελλάδα .  

Έτσι επειδή ο  καθηγητής είναι  ψάλτης,  κεντρικά  sites μετέδωσαν ζωντανά τη   Θ. Λειτουργία από  τον Ναό που έψελνε ο  διάσημος  πια   Καθηγητής…

Αν είχαμε και αγώνες πρωταθλήματος (Play Offs)  θα    είχαμε τις Κάμερες των Καναλιων  να τον ακολουθουν  απ΄ το Ψαλτήρι στο “ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” σε αγώνα του Ολυμπιακού, αφού δήλωσε οπαδός της Ομαδας.  

 Ο Σωτήρης Τσιόδρας, για να δώσουμε και εμείς μια “είδηση”,   πριν  μερικά χρόνια βρέθηκε στη Λήμνο για μια  επιστημονική εργασία και τον θυμούνται  πολλοί Γιατροί, εδώ!

Γιατι όμως ο μέχρι χθες άγνωστος  κ. Τσιόδρας έχει συγκινήσει σε τέτοιο βαθμό τους Έλληνες; 

Είναι,  κυρίως, γιατι  μιλά για μια υπόθεση που αφορά και φοβίζει όλους τους Έλληνες. Όταν κάποιος φοβάται για ένα  θέμα υγείας και πάει  στο Γιατρό,  τον βλέπει και τον περιγράφει σαν θεό! Και όταν ο Γιατρός μιλά απλά και συγκινητικά,  ακόμη περισσότερο.     Η. Κ.

Απο το site FLASH GR.

Τσιόδρας ψάλτης: O καθηγητής λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού στα Σπάτα για να κάνει κάτι που συνηθίζει εδώ και χρόνια . Να ψέλνει.

Τσιόδρας ψάλτης: Στα Σπάτα, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού , στην οποία χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, βρέθηκε ο  καθηγητής λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Και βρέθηκε εκεί για να κάνει κάτι που συνηθίζει εδώ και χρόνια . Να ψέλνει. Είναι ψάλτης και πολλές φορές στο παρελθόν είχε βρεθεί και σε ιερούς ναούς της Κηφισιάς όπου κατοικεί και έψελνε.
Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία πιστών λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Albert Einstein, και στην Ιατρική Σχολή του Harvard ως ο μοναδικός υποψήφιος που έγινε δεκτός προερχόμενος από ξένη χώρα.

Εκεί απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην λοιμοξιολογία, ενώ στο διεθνούς φήμης ΜΙΤ λαμβάνει μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης στην κλινική έρευνα.
Προτίμησε την Ελλάδα από την καριέρα στο εξωτερικό και έτσι γύρισε στην πατρίδα. Υπηρέτησε την θητεία και μπήκε στο Ε.Σ.Υ ως αγροτικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας Άστρους Κυνουρίας και το ολοκλήρωσε το 2001 στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης προσφέροντας υπηρεσίες υπαίθρου. Ένα χρόνο αργότερα υπέβαλε τη διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, αναγορεύτηκε διδάκτορας και από τον Δεκέμβριο του 2003 ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα.
Το δυσβάσταχτο έργο στις πλάτες του. Τόσο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2002 στο Σολτ Λέικ, στις ΗΠΑ, όσο και στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004, ήταν ο υπεύθυνος γιατρός για το σύστημα Ολυμπιακής Συνδρομικής Επιτήρησης.

 

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button