ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Σπουδαία είδηση: Στο Δήμο 1.078.800 € για εξασφάλιση νερού ! Σε ποιες περιοχές και πως !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       Μύρινα, 27 Δεκεμβρίου 2021

Ο Δήμος Λήμνου με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την ένταξη έργου στο “Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΟΤΑ  Αντώνης Τρίτσης“. Πρόκειται για το έργο “Προμήθεια και Εγκατάσταση Μονάδων Επεξεργασίας Νερού για τις ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Λήμνου”, προϋπολογισμού 1.078.800,00 ευρώ.

Η εν λόγω ένταξη, επιβεβλημένη για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών, κατοίκων και επισκεπτών και ως επιστέγασμα συντονισμένων ενεργειών του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημητρίου Μαρινάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γεωργίου Δημάρη & των Υπηρεσιών του Δήμου Λήμνου, σε αγαστή συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία του ΥΠΕΣ  και τέλος της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, υπό την εποπτεία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Στυλιανού Πέτσα, αναδεικνύει την βούληση της Δημοτικής Αρχής για εξωστρέφεια και ανταποδοτικότητα.

Στο φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνεται η προμήθεια και τοποθέτηση συστημάτων επεξεργασίας νερού γεωτρήσεων στις Κοινότητες Αγίου Δημητρίου, Κοντοπουλίου, Μούδρου, Παναγιάς, Πλατύ, Ρεπανιδίου και Ρουσσοπουλίου. Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση του έργου, οι κάτοικοι και επισκέπτες των εν λόγω περιοχών θα απολαμβάνουν υψηλές υπηρεσίες πόσιμου ύδατος σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα,  το Γενικό Σχέδιο Ύδρευσης και το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού που ο Δήμος Λήμνου εχει εκπονήσει.

 

Τέλος, στο πλαίσιο της κλιματολογικής απορρύθμισης και των συνεπειών της, ο Δήμος Λήμνου προτρέπει τους κατοίκους και επισκέπτες να συνεχίσουν τις προσπάθειες για εξοικονόμηση χρήσης του πόσιμου ύδατος και δεσμεύεται να παρακολουθεί και να συμμορφώνεται με τις Κοινοτικές Οδηγίες Διαχείρισης των Υδατικών Πόρων, με γνώμονα την ασφάλεια και ποιότητα ζωής των κατοίκων και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button