ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Στη Λεσβο δεν θα ανοίξουν τα Σχολεία αύριο Δευτέρα 14/9.

Με αποφάσεις του Δημου Μυτιλήνης και του Δημου Δυτικής Λέσβου,  τα Σχολεία  όλων  των κατηγοριών στο Νησι της Λεσβου θα μείνουν κλειστά. Διαβάστε παρακάτω αναρτήσεις σε sites που αναφέρουν μέχρι πότε και γιατι.

Αυτό  που έχει το κύριο ενδιαφέρον για μας  είναι ότι  οι αποφάσεις  πάρθηκαν  από τους Δημάρχους του γειτονικού  Νησιού με κάποια ισχυρή  δικαιολογία,  φυσικά.

Το ερώτημα μας είναι αν και  στη Λήμνο με  τα  αιφνιδιαστικά κρούσμα σε δυο δασκάλες,  λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των Σχολείων,   δεν θα ήταν σκόπιμο να μείνουν  τα Σχολεία  κλειστά μερικές μέρες και μέχρι να αποσαφηνιστεί το τοπίο… Επισημαίνουμε ότι αρκετοί εκπαιδευτικοί,    αναπληρωτές,  δεν ήρθαν στη Λήμνο 14 μέρες πριν όπως ορίζει ο ΕΟΔΥ,  αλλά τις τελευταίες  μέρες…

Για την ανάγκη να μείνουν τα Σχολεία  κλειστά για μερικές μέρες,  έχουμε ανεβάσει σχετικό άρθρο αμέσως μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων,  ενώ χθες,  Σάββατο 12/9, ανάλογο άρθρο του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου,  Θωμά Λούκα, αναρτήθηκε στα τοπικά sites και αυτό δεν μπορεί να περάσει  απαρατήρητο…

ΑΠΟ SITES  ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ:

Δεν ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία του Δήμου Μυτιλήνης.

Με απόφαση του Δημάρχου Στρατή Κύτελη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας και την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης «η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσω Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, την ανάγκη για αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς».

Και τα σχολεία του Δήμου δυτικής Λέσβου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστά έως και την ερχόμενη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Στην απόφαση αυτή προχώρησε η δημοτική Αρχή, λόγω παράτασης των έκτακτων μέτρων στη Λέσβο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και για την καλύτερη προετοιμασία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button