ΕπιλεγμέναΠεριοδικό

Στη Λιθουανία απο το Γυμνάσιο Μύρινας !

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ

Λεωφ. Δημοκρατίας 16

Τηλ. 22540-24553

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη μακρινή Λιθουανία, και συγκεκριμένα το γραφικό χωριό Nemencine, όπου βρίσκεται το σχολείο με το οποίο συνεργάζεται το ΓΕΛ Μύρινας, αλλά και την μπαρόκ πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους, επισκέφτηκαν 5 μαθητές και 2 καθηγήτριες του ΓΕΛ Μύρινας από 1/12 έως 7/12/2019, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+, με θέμα: “IFEE: Incubator for Future European Entrepreneurs”.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την Παλιά Πόλη του Βίλνιους, που έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το κάστρο του Gedemino, τη γειτονιά των Uzupis, την πλατεία του καθεδρικού ναού με την φωταγωγημένη χριστουγεννιάτικη αγορά, τους ναούς, το Museum of Applied Arts and Design Exposition και να γευτούν την παραδοσιακή κουζίνα της Λιθουανίας. Παράλληλα, επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Mykolas Romeris και υλοποίησαν ποικίλες δραστηριότητες που συνδέονται με το πρόγραμμα. Επισκέφτηκαν επιχειρήσεις, πήραν συνεντεύξεις και έμαθαν για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τους τρόπους με τους οποίους οι ιδιοκτήτες σκέπτονται να επεκτείνουν την επιχείρησή τους. Επισκέφτηκαν ακόμα το γραφικό Trakai με τις λίμνες του, ξεναγήθηκαν στο κάστρο του και κατασκεύασαν νομίσματα με τον αρχέγονο τρόπο.

Στο σχολείο του Nemencine συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες και έμαθαν για τη σημασία της SWOT ανάλυσης για την επέκταση των επιχειρήσεων, κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, υλοποίησαν εθελοντική δράση για την οικονομική ενίσχυση του νοσοκομείου της πόλης και την Παρασκευή το βράδυ παρακολούθησαν την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Οι έλληνες μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος και η εργασία τους αναγνωρίστηκε από τους συμμετέχοντες, αφού κέρδισαν το πρώτο βραβείο για τη συμμετοχή τους στις εργασίες και για τη συνολική παρουσία τους. Επίσης, η πρότασή της ομάδας τους για την ανάπτυξη του Nemencine πήρε το πρώτο βραβείο από τον Δήμαρχο της πόλης.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου άφησαν το παγωμένο Βίλνιους και επέστρεψαν στην Ελλάδα κουβαλώντας πολλές εμπειρίες και γνώσεις και αναμένοντας την επόμενη συνάντηση, που αυτή τη φορά θα γίνει στη Λήμνο, στο τέλος του Μαρτίου.

Μύρινα 16-12-2019

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button