Επίκαιρα

Στην Αρχαία Ηφαιστία, σε σπουδαίο παλαιοχριστιανικό Ναό ο κ. Ιεροθεος !

Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγιου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος επισκέφτηκε  την περιοχή της Αρχαίας Ηφαιστίας,  όπου πραγματοποιούνται ανασκαφές απο την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και ενημερώθηκε    από τον Δ/ντή της  Σχολής καθηγητή αρχαιολογίας κ. Emanuele  Papi και τον αρχαιολόγο της σχολής κ. Carlo De Domenico για τα ευρήματα των ανασκαφών στην Ηφαιστία τα σχετικά με την εντόπιση της παλαιοχριστιανικής  βασιλικής.

Ο  Παλαιοχριστιανικός αυτός Ναός, μεγάλου μεγέθους με μήκος πάνω απο 25 μ.  είναι ιδιαίτερης αρχαιολογικής άξιας και προσθέτει  και άλλες πληροφορίες για την επι πολλούς αιώνες,  παρουσία της αρχαίας Ηφαιστίας.

Στην φωτογραφία από αριστερά:  ο αρχαιολόγος o κ.Carlo De Domenico,  υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ιταλικής αρχαιολογικής σχολήςΑθηνών , ο Μητροπολίτης Λημνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ο καθηγητής αρχαιολογίας κ.Emanuele Papi, διευθυντής της Ιταλικής αρχαιολογικής σχολής Αθηνών και ο Κων/νος Δώρας, επίτιμος Προξενικός εκπρόσωπος της Ιταλίας  στην Λημνου.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button