Ανακοινώσεις

Γυμνάσιο Μουδρου: Τηλε-Χριστούγεννα με συμμετοχή και της Γ.Γ Παιδείας

Mε συγκίνηση και συναίσθημα πραγματοποιήθηκε σήμερα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Γυμνασίου Μούδρου με εκλεκτούς καλεσμένους. Κοντά μας βρέθηκε η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γκίκα Αναστασία τιμώντας εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και προσκεκλημένους. Επίσης, τιμητική ήταν για εμάς η παρουσία της Περιφερειακής Διευθύντρια Βορείου Αιγαίου, κ. Παπαδανιήλ, του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, κ. Θεοφανέλλη, του Συντονιστού Εκπαίδευσης των Θεολόγων, κ. Ματθαίου, ο οποιος συνέδραμε ουσιαστικά ψάλλοντας μας ύμνους και τραγουδώντας μας τα Βυζαντινά κάλαντα, και της Λημνιάς συγγραφέως κ. Βαρβάρας Βαγιάκου-Βλαχοπούλου που μοιράστηκε μαζί μας ένα τρυφερό χριστουγεννιάτικο διήγημά της από το τελευταίο βιβλίο της “Ψιτ, ψιτ, ακούει κανείς;”. Οι παρουσιάσεις των μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν εξαιρετικές. Ένα συγκινητικό αφιέρωμα της Γέννησης του Θεανθρώπου επιμελημένο από την κ. Βράνα, θεολόγο του σχολείου μας, ιδωμένο μέσα από τη λογοτεχνία και τα θρησκευτικά κείμενα, με κατανυκτικό Παπαδιαμάντη, Ζωή Καρέλλη, Σαχτούρη, Παζολίνι κι υπέροχους πίνακες ζωγραφικής και έργα που ζωγράφισαν οι ίδιοι οι μαθητές, καθώς και ποιήματα που συνέγραψαν για τη γιορτή. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες που έπαιξαν οι ίδιοι οι μαθητές μας και μας τραγούδησαν, αλλά και ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Κυριακού που μας τραγούδησε μαζί με τη σύζυγό του τα κάλαντα της Χίου, του τόπου καταγωγής του. Γεμάτο εκπλήξεις το διαδικτυακό ημερολόγιο των ευχών του 25ημέρου που επιμελήθηκε η κ. Μέρμηγκα, η καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου μας και στο οποίο συνέβαλαν όλοι οι εκπαιδευτικοί με τις ευχές τους. Μοιραστήκαμε, επίσης, τις θερμές ευχές του Δεκαπενταμελούς του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Κοντά μας, στην ουσία της λέξης, παρά την απόσταση η Διευθύντρια του ελληνικού σχολείου της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Dandenong της Αυστραλίας, κ. Φαρφάρα, και εκπαιδευτικοί του σχολείου. Συγκινητική πάντα η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας.
Ευχαριστούμε θερμά, επίσης, τους γονείς που βρέθηκαν κοντά μας και μας συγκίνησαν με τις ευχές τους.
Νιώσαμε ότι τα παιδιά έλαβαν το μήνυμα των Χριστουγέννων κι εμείς λάβαμε την αγάπη τους.
Καλές γιορτές σε όλους από τη Σχολική Κοινότητα του Γυμνασίου Μούδρου με την ελπίδα ο καινούριος χρόνος να μας βρει πίσω στα σχολεία μας, ασφαλείς και αισιόδοξους.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button