ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Λήμνος – “Στο μικρό μην τάξεις…” 

Άρχισαν την κατάληψη, παλι,  οι Μαθητές του Γυμνασίου Μύρινας…                                                 Στην προηγούμενη Κατάληψη,  πριν  15 περίπου μέρες, τότε που ηχογράφησα τους λόγους της κατάληψης,   ένα κεντρικό ζήτημα τους  ήταν το στεγαστικό.

Απο  τότε  που το κτίριο του παλιού  (νεοκλασικού)  Γυμνασίου κρίθηκε ακατάλληλο μέχρι να γίνουν   αντισεισμικές παρεμβάσεις  σε αυτό,  τα παιδιά κάνουν μάθημα στο νέο κτίριο του Γυμνασίου,   σε αίθουσες χωρισμένες στα δυο.  Σε αυτές τις αίθουσες είναι αδύνατο να τηρηθούν  τα μέτρα της απόστασης για το κορονοϊο,  λένε οι μαθητές .  Είχαν  και άλλα επί μέρους ζητήματα  και στα περισσότερα είχαν  δίκαιο.

Κινήθηκαν,  τότε,  οι Γονείς και με μια μικρή  αντιπροσωπεία μαθητών,  πήγαν στο Δήμαρχο  για να διαμαρτυρηθούν για το Παλιό κτίριο,  το σεισμόπληκτο, στο οποίο δεν έχει γίνει τίποτα, 6 χρόνια,  τώρα.

Έτσι σημερα 5/10 οι μαθητές επανέρχονται με τις αίθουσες κύριο θέμα τους.  Τώρα  όμως έχουν ακόμη κάτι:  την κοροϊδία !

Μας είπαν,  μου είπε ένα μαθητής,  που με την  τσάντα στην πλάτη  έφευγε από το Γυμνάσιο,  ότι το Σαββατοκύριακο, χθες  –  προχθές, θα μας έφερναν μια αίθουσα  προκάτ και δεν το έκαναν…

Νομίζω ότι η κατάληψη θα διαρκέσει μέχρι να φέρουν την προκάτ αίθουσα.

“Στο μικρό μην τάξεις…” λέει μια παροιμία,  και να!

Η φωτογραφία είναι από την προ 15ημερου κατάληψη.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button