Λήμνος

Στο βαθμό 3 επικινδυνότητας για πυρκαγιές η Λημνος ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Διαβάστε τις Οδηγίες

Μύρινα,  16 Αυγούστου  2023

Προς:   ΜΜΕ

 Παρακαλούμε για την άμεση δημοσίευση του συνημμένου  Δελτίου Τύπου, που θα βρείτε στη παρούσα και αφορά την ενημέρωση πολιτών λόγω επικινδυνότητας πυρκαγιάς επιπέδου 3, για το νησί της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου και ισχύει για σήμερα 16-08-23.

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συνδρομή σας.

Για το Επαρχείο Λήμνου

 

Με εκτίμηση,

 

Κλιμάκιο ΠΕ Λήμνου

Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ελληνική Δημοκρατία

 

Μύρινα,  16 Αυγούστου  2023

Προς:   ΜΜΕ

 

 

Δελτίο Τύπου

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3)

για σήμερα Τετάρτη 16 Αυγούστου  2023

 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για την περιοχή της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

 

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies.

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button