ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Στον “βυζαντινό” Κότσινα για το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής !

Της Ζωοδόχου Πηγής αύριο Λαμπρο- Παρασκευή 7/5  και στη Λήμνο πανηγυρίζει μια Εκκλησία με Βυζαντινη… καταγωγή. Είναι  η Εκκλησία στον Κότσινα, με το Αγιασμα με πολλά σκαλιά βαθιά  στη γη και με το θρύλο της ηρωίδας της Λήμνου,  Μαρούλας !

Απο παλιά ηταν μεγάλο κεντρικό πανηγύρι αυτό της  Ζωοδόχου Πηγής και στον Κότσινα εφθαναν  απο ολη τη Λημνο με τα μεταφορικά μεσα εκεινης  της εποχης που ηταν τα  Γαϊδουρακια.

Υπάρχουν φωτογραφίες με 100δες απο τα συμπαθητικά αυτά ζώα μεταφοράς να κατακλείζουν το Λόφο. Η φροντισμένη  φωτογραφια που παραθέτουμε,  την οποία έχουμε απο ανάρτηση του Σπ. Μαυρολάμπαδου, δείχνει αυτό το αγαπησιαρικο, ανεμελο  “ανακατεμα”  ανθρώπων και ζώων !

Εκεί θα γίνει αύριο Πανηγυρική Θ. Λειτουργία και βεβαίως σήμερα το βραδύ  Εσπερινός. Σίγουρα θα έχει κόσμο και τα μεταφορικά της  εποχης μας,  τα αψυχα  αλλα τοσο εξυπηρετικά  αυτοκίνητα. Να προσέχετε !

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button