Απόψεις

ΣΥΜΠΑΝ για όλα τα καυτά προβλήματα !

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 12/2, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, τέθηκαν μια σειρά ερωτημάτων προς τη Δημοτική Αρχή από τους εκπροσώπους του  ΣΥΜ.Π.ΑΝ, σχετικά με προβλήματα που αφορούν τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όσο και ζητήματα υποδομών.

Για το Γυμνάσιο Μύρινας

Σε σχετική ερώτηση της επικεφαλής του ΣΥΜ.Π.ΑΝ, Χαριτίνης Φωτοπούλου για την πορεία του έργου που αφορά την αποκατάσταση των ζημιών του Γυμνασίου Μύρινας, ο Δήμαρχος μας απάντησε ότι η Δημοτική αρχή έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ότι ο φάκελος βρίσκεται στο γραφείο του Δημάρχου. Κατόπιν δική μας πρότασης, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σtoν φάκελο του Γυμνασίου σε όλους τους επικεφαλής.

 

Για την αγροτική οδοποιοία

Για την αγροτική οδοποιοία και τις ζημιές που προκλήθηκαν ύστερα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στα χωριά της Ανατολικής Λήμνου, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βλάση Χατζηχαραλάμπους, η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την αγροτική οδοποιοία και οι όποιες παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν το Μάρτιο του 2021 τη στιγμή που είναι ανοιχτή η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για την αγροτική οδοποιοία, στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με τη Δημοτική Αρχή να μην έχει υποβάλει ούτε μια πρόταση.

 

Για το  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Σε σχέση με την ανοιχτή πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, αφού εκφράσαμε τη δυσαρέσκεια μας προς τη Δημοτική Αρχή για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία διαβούλευση ούτε προετοιμασία για το ποιες προτάσεις θα υποβληθούν, δηλώσαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε με συγκεκριμένες προτάσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χαθούν κι άλλες χρηματοδοτήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 14 προσκλήσεις του προγράμματος που λήγει στις 31 Μαρτίου, εμείς είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε κατόπιν συνεννόησης, έτοιμους φακέλους που αφορούν τις προτάσεις για υποδομές ύδρευσης,  αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρησης υδάτων και λυμάτων αλλά και προτάσεις για εφαρμογές και συστήματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Για το Ρωμέικο Γυαλό

 

Για το παραλιακό μέτωπο του Ρωμέικου Γυαλού στη Μύρινα, μετά και τις πρόσφατες ζημιές, αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η ανάγκη για εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού αλλά και μελέτης, που θα περιλαμβάνει τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και πιο μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις πάντα με σεβασμό στη μορφολογία της παραλίας, τα φυσικά χαρακτηριστικά, το τοπίο και την ιστορία του Ρωμέικου Γυαλού έτσι ώστε να μην προκαλούνται κάθε χρόνο ζημιές, να  εξυπηρετούνται οι πολίτες αλλά και να ασκείται και η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Για τη σηνερινή κατάσταση του παραλιακού μετώπου, υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στη Δημοτική Αρχή που δε μπόρεσε να αξιοποιήσει το χαρακτηρισμό της εκτάκτου ανάγκης αλλά και στην Περιφερειακή Αρχή που από την αρχή ήταν απούσα σε αυτή την προσπάθεια.

Για το νέο νόμο στη Αυτοδιοίκηση

Τέλος με αφορμή το σχετικό ψήφισμα της Κοινότητας Μύρινας για τις επερχόμενες αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή, ειδική θεματική συνεδρίαση κατά την οποία ο Δήμος μας θα πρέπει να τοποθετηθεί συνολικά απέναντι στις επερχόμενες αλλαγές.

Η κατάργηση της απλής αναλογική-με όλες τις παθογένειες του Κλεισθένη-η κατάργηση αρκετών κοινοτήτων, η υπερσυσώρευση εξουσίας στην Οικονομική Επιτροπή, η μείωση των συμβούλων είναι μερικές από τις διατάξει που χαρίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στους κομματικούς μηχανισμούς.

Σε αυτή την κατεύθυνση οι πρωτοβουλίες που θα πρέπει να λάβουμε δε μπορούν να περιορίζονται σε ψηφίσματα που θα αναδεικνύουν τη μια πλευρά του προβλήματος αλλά να λαμβάνουν μια πιο δυναμική χροιά με την εμπλοκή και την ίδιας της τοπικής κοινωνίας.

Ως Κίνηση Πολιτών “Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης” θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τις ανάγκες των πολιτών της Λήμνου αλλά και να συμβάλλουμε δημιουργικά στην επίλυση των προβλημάτων, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΣΥΜ.Π.ΑΝ

Χαριτίνη Φωτοπούλου-Παϊτάκη

Βλάσης Χατζηχαραλάμπους

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button