Απόψεις

ΣΥΜΠΑΝ για το Νοσοκομείο. Έτσι να πάμε σε κινητοποιήσεις !

Μετά από πρωτοβουλία της  Kίνησης Πολιτών “Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης” (ΣΥΜ.Π.ΑΝ) εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα για να συμπεριληφθούν στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, τα έντονα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Λήμνου.

Οι ελλείψεις επιστημονικού προσωπικού καθώς και η διοικητική ανεπάρκεια λόγω της μη προκήρυξης του διαγωνισμού για την πλήρωση θέσης Διοικητή, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου αλλά και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Λήμνου.

 

Όπως και προεκλογικά έτσι και τώρα η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

 

Θέλουμε ένα Δημόσιο και Αυτοδύναμο Νοσοκομείο που θα διαθέτει όλο το απαραίτητο επιστημονικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό έτσι ώστε να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι κάτοικοι της Λήμνου.

 

Η δημόσια υγεία για εμάς αποτελεί ένα υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και η πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές από όλους τους κατοίκους,  αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα.

 

Θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε μια ευρεία Σύσκεψη Φορέων όπου θα ορίσουμε από κοινού το πλαίσιο των αιτημάτων μας αλλά και θα διεκδικήσουμε λύσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

 

Η οργάνωση μιας Παλλημνιακής Κινητοποίησης με τη συμμετοχή όλων των φορέων και κατοίκων πιστεύουμε κινείται στη σωστή κατεύθυνση ως ένα μέσο άσκησης πίεσης στο Υπουργείο Υγείας.

 

Γι αυτό προτείνουμε:

 

  • Συμμετοχή στη Στάση εργασίας την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.
  • Οργάνωση με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ευρείας Σύσκεψης Φορέων της Λήμνου την Παρασκευή το απόγευμα για να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις

 

Οι πολίτες της Λήμνου, την Κυριακή 26 Μαΐου μας έδωσαν μια σαφή εντολή.

Να εκπροσωπήσουμε επάξια και επαρκώς τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

Θα πρέπει να τιμήσουμε στο έπακρο αυτή την εντολή και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επίλυση των σοβαρών αυτών θεμάτων που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα μας.

 

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button