Λήμνος

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ Ρ. ΚΟΨΙΔΗ !

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ Ρ. ΚΟΨΙΔΗ !

Η Λήμνος υποδέχτηκε με ενθουσιώδη τρόπο και πολύ αγάπη  τον Ράλλη Κοψιδη αλλά και αυτός δεν ήρθε στο Νησί του  με άδεια χέρια, σ αυτή την Αναδρομική Έκθεση των   Έργων του.

Σήμερα (13/7/19)  ξεκίνησε η Έκθεση Κοψιδη,  που θα διαρκέσει ως τις 13 Σεπτέμβρη στη Πινακοθήκη του Κοντιά, η οποία Πινακοθήκη σίγουρα  ζει  τη μεγαλύτερη στιγμή της,   από  όλα αυτά τα χρόνια τα γεμάτα επιτυχίες.

 Στα σημερινά Εγκαίνια ήταν μεγάλη η εκπροσώπηση του Δήμου, με το Δήμαρχο Δημ. Μαρινάκη,  τον Πρόεδρο του ΟΕΠΑ, Δημ. Σύμβουλο,  Νίκο Μαρινάκη, τους Αντιδημάρχους Ν. Μοσχακη και Γιώργο Σακαρικο (ίσως να ήταν και άλλοι  που, μέσα  στο χαμό, δεν αντιλήφθηκα). Και μια που μιλάμε για τη Δημοτική Αρχή, παρόντες ήταν  και οι πρώην Δήμαρχοι Δέσποινα Κωνστάντιου (η οποία τότε, στην αρχή της 10ετιας του 1990,  σε μια ωραία τελετή στο πάλαι ποτέ εν λειτουργία ξενοδοχείο ΚΑΣΤΡΟ τίμησε τον Ράλλη Κοψιδη),  Νίκος Κορνιώτης και Δημ. Βουλγαρακης στον τοπικό Δήμο. Ήταν παρούσα  επίσης η φετινή υποψήφια Δήμαρχος και απο το Σεπτέμβρη Δημοτική Σύμβουλος,  Χαριτίνη Φωτοπουλου. Ομως πήρα ένα επικίνδυνο  δρόμο με αυτή την περιγραφή γιατι θα ξεχάσω πολλούς που  θα πρέπει να  αναφέρω, όπως οι συγγραφείς της Λήμνου Θ. Μπελίτσος και Βαρβάρα Βαγιάκου Βλαχοπούλου, ο Θωμάς  Σφούνης,  Ζωγραφος και κάποτε υπεύθυνος της Πινακοθήκης…

 Κυρίως όμως  ήταν ο κόσμος, φιλότεχνοι και μη,  που ήλθαν σε αυτό το ιστορικό γεγονός,  οι  περισσότεροι απο τον Κοντιά και τη γύρω περιοχή. Πολλοί ήταν επίσης  οι ομογενείς και οι εξ Αθηνών Λημνιοι.

Οι συντελεστές της Έκθεσης,  οι οποίοι έφεραν σε πέρας  ένα μεγάλο έργο με την οργάνωση  με μεταφορά στη Λήμνο σχεδόν 150 έργων του Μεγάλου Έλληνα  Ζωγράφου ήταν εμφανώς ικανοποιημένοι απο το τελικό αποτέλεσμα για το οποίο δούλεψαν επί μήνες.

Ο Δημ. Λούσκος  υπεύθυνος της Πινακοθήκης του Κοντιά  μας είπε συνοπτικά για την προσπάθεια που ξεκίνησε το φθινόπωρο για να φθασει στη σημερινά Εγκαίνια.

 Η Ευαγγελία Ρούλια,  εξ αρχής εμπλεκόμενη στην  προσπάθεια,  γεμάτη φροντίδα ακόμη και τώρα   ώστε να πάνε όλα καλά.

Ο Επιμελητής της Έκθεσης Σπύρος Μοσχονάς,  με τον πιο σημαντικό ρόλο,  πανταχού παρών σε αυτή την Πρεμιέρα (στη φωτογραφία στο βήμα, με φόντο το μοναδικό Κοντιατινό  τοπίο).   

Πάντως  το πιο ευτυχισμένο πρόσωπο από τους παρόντες συντελεστές  της Εκθέσης ήταν,  εμφανώς,  η Σοφία Κοψίδη, κόρη του εκλιπόντος αλλά παρόντος Ράλλη Κοψίδη,  η οποία μας είπε ότι αυτή η Έκθεση είναι κάτι που ήθελε πολύ και πάντα σχεδίαζε ο Πατέρας της.   

Βεβαίως έχω πολύ ηχογραφημένο υλικό το οποίο  θα μεταδώσω στην εκπομπή του  ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ τη Δευτέρα 15/7 καθώς και φωτογραφίες που θα αναρτήσω με τα σχετικά σχόλια.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button