ΑνακοινώσειςΛήμνος

Συλλήψεις για 41.000 (!) ολοθούρια

Η Λευκάδα είναι μακρια  απο τη  Λήμνο όμως οι εκεί πρακτικές δεν είναι άγνωστες και σε μας, όχι βεβαία σε αριθμούς που αναφέρονται στο πιο κάτω δημοσίευμα, εκτός  και αν κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου! .

Παλιότερα,  διαπιστωμένα, για σήμερα δεν γνωρίζουμε,  το φαινόμενο που εντοπίστηκε στο Νησί των Ιονίων υπήρχε και εδώ, ιδιαίτερα στον Κόλπο του Μουδρου.

Επειδή η υπεραλίευση Ολουθούριων  είναι καταστροφική για το περιβάλλον της Θάλασσας,   πρέπει να είμαστε αυστηροί, όχι εμείς οι Αρχές.

aπο το site LEYKADAPRESS μεταφέρουμε !

Λιμενικό Λευκάδας: Συλλήψεις και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ολοθουρίων που έχει εντοπισθεί – 41.000 ολοθούρια ήταν έτοιμα για παράνομο εμπόριο

Μεγάλη ποσότητα , 800 κιλά, από ολοθούρια τα γνωστά “αγγούρια της θάλασσας” , η μεγαλύτερη που έχει εντοπισθεί , κατασχέθηκε χθες από το Λιμενικό της Λευκάδας στην περιοχή του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται για μία επιτυχία του λιμενικού μια και η ποσότητα είναι τεράστια,  περίπου 41.000 ολοθούρια μικρότερα σε διαστάσεις  από το επιτρεπόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμπόριο των ολοθουρίων , εκτός από δόλωμα ,  είναι ιδιαίτερα αποδοτικό καθώς για ορισμένα είδη , η τιμή λιανικής πώλησης φτάνει ακόμη και τα 1.100 ευρώ το κιλό! Τα ολοθούρια τα οποία κατασχέθηκαν καταστράφηκαν από το Λιμενικό με τις διαδικασίες που ορίζει σχετικός νόμος ενώ συνελήφθησαν πέντε άτομα που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button