ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Σύλλογος ΚΑΣΤΡΟ – Ένα ακομη ΟΧΙ στην Καντίνα

Θέμα: Διαμαρτυρία για την καντίνα στο Ρωμέικο

Ο Σύλλογός μας  το «ΚΑΣΤΡΟ»  ένας από τους παλαιότερους συλλόγους του νησιού, με μέλη τουs κατοίκους της Μύρινας, που διαμένουν στην Αττική, θέλοντας να διαφυλάξει  όσο το δυνατόν αλώβητο το τοπίο του νησιού μας, απευθύνεται σε ευήκοα ώτα !

Δυστυχώς αυτές τις μέρες  γίναμε θεατές μιας απρόβλεπτης ενέργειας, της τοποθέτησης εξέδρας και καντίνας στον Ρωμέικο Γιαλό, στη δημόσια παραλία των λουόμενων, δίπλα στο Ναυτικό Όμιλο.

Αυτό το κομμάτι του Ρωμέικου Γιαλού,  το τελευταίο που απέμεινε για μια ήρεμη βόλτα των κατοίκων, απειλείται τώρα με το στήσιμο μιας ανεκδιήγητης καντίνας, δίπλα στα μνημεία των πεσόντων, δίπλα στην Προϊστορική Μύρινα, δίπλα στην παιδική χαρά, δίπλα στο Γυμνάσιο, όπου γίνονται εκδηλώσεις τα καλοκαίρια, δίπλα στο Ναυτικό Όμιλο, κάτω από το Μονόπετρο και το Λόφο της Μετεωρολογίας, όπου όπως μαθαίνουμε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία πρόκειται να γίνει ανάπλαση του χώρου.

Δυστυχώς σ’ αυτόν τον χώρο, το ΣΑΛΟΝΙ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ, δεν χωρά τίποτα!

Εμείς δεν είμαστε κατά των επιχειρηματιών, και μακάρι να ευημερούν όλοι οι πολίτες του Νησιού. Όχι όμως εις βάρος  της ιστορικότητας  και της μοναδικότητας ενός  χώρου που πρέπει να διαφυλαχθεί!

Μάθαμε επίσης ότι την Καντίνα πρόκειται να συνοδεύσει και εκμίσθωση της παραλίας. Μα αυτή η παραλία που είναι η μόνη που απέμεινε χωρίς ξαπλώστρες  για να κολυμπούν εκεί και οι Κάτοικοι της Μύρινας ! Τώρα θα εκδιωχτούν και από εκεί;  Έχει γεμίσει το νησί ξαπλώστρες! Να μην μείνει και  μια παραλία χωρίς αυτήν την συμφορά;

Είναι τυχαίο ότι και παλιότερα, είχε ζητηθεί στην ίδια περιοχή, παρόμοια εγκατάσταση και δεν επιτράπηκε με παρέμβαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του Στρατού;

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τους αρμόδιους φορείς του νησιού να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την ακύρωση της άστοχης αυτής αδειοδότησης.

Οι Υπηρεσίες που παρέχουν άδειες  ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ  να παραβλέπουν όλα τα σημαντικά στοιχεία και τους περιορισμούς που αφορούν την περιοχή που παραχωρείται, την απειλή του χώρου και του τοπίου,  και αν το κάνουν εναπόκειται σε όλους εμάς τους ενεργούς πολίτες να αντιταχθούμε,  ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Το ΔΣ του Συλλόγου Μυριναίων Αττικής το «Κάστρο»

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button