ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Συμβαινει 3 χρόνια, τώρα… Πήγαν, 1η Ιουνίου, στην Πολιόχνη και την βρήκαν κλειστή!

Ήταν θυμωμένη,  όπως είπε στον “αέρα” του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  και είχε δίκιο όταν  πήγε σήμερα 1/6 στην Πολιόχνη και τη  βρήκε κλειστή …

Γίνονται κάποια έργα που έχουν  διαρκέσει 3 χρόνια και κατά δήλωση του Προϊσταμένου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου – Λήμνου,  Παύλου Τριανταφυλλίδη,   ο αρχαιολογικός χώρος της Πολιόχνης θα ήταν επισκέψιμος από 1ης Ιουνίου.

Το ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που επισκέφτηκε το Χώρο και η γυναίκα που μιλήσαμε με το δίκιο της ηταν διαμαρτυρόμενη,  που βρήκε   την Πολιόχνη  κλειστή ενώ ακομη και  στο διαδίκτυο, όπως μας ειπε,  αναφέρεται ότι είναι ανοιχτή .

Ο ανταποκριτής του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ στην περιοχή των Καμινίων,   Χρηστός Κ.,   ήταν αυτός  που πήγε σήμερα στην Πολιόχνη  και βρήκε  τους επισκέπτες οι οποίοι ξεκίνησαν από τη Μύρινα και “έφαγαν πόρτα”

Αυτή η κατάσταση διαρκεί   3 χρόνια με επισκέπτες να ενημερώνονται  από τα φυλλάδια  και το Ιντερνετ  και να πηγαίνουν στην Πολιόχνη, χωρίς να μπορούν να επισκεφτούν το χώρο με το περίφημο “βουλευτήριο”.

Φέτος όμως περιμέναμε ότι η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης θα ήταν ανοιχτή στο Κοινό, κάτι που είχε προαναγγείλει,   μετά βεβαιότητος, ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Θεωρούμε με βάση τη δήλωση αυτή ότι είναι  θέμα ημερών να ανοίξει, επιτέλους,   αυτός ο σπουδαίος  Αρχαιολογικός Χώρος  και απαιτούμε να γίνει άμεσα !

Αν κάποια έργα “εκκρεμούν” ας τα διακόψουν μέχρι το φθινόπωρο και ας ενημερώσουν το διαδίκτυο με τις σωστές πληροφορίες

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button