ΕπιλεγμέναΛήμνος

Συμβαίνει στη Λημνο! Καθηγητής Πανεπιστημίου διδάσκει σε Μαθητές Γυμνασίου…

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

Σήμερα, Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό μάθημα από τον Πρόεδρο και Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Γκατζιώνη Κωνσταντίνο.

Το θέμα της εισήγησης αφορούσε την πολιτική τροφίμου, που αποτελεί ένα πεδίο εντελώς άγνωστο για τους μαθητές αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον, και παρουσιάστηκε με έναν τρόπο άμεσο και διαδραστικό με τη χρήση πλούσιου εποπτικού υλικού. Η διδακτική εμπειρία του κ. Καθηγητή προσέλκυσε το ενδιαφέρον της τάξης και προκάλεσε προβληματισμούς και ερωτήματα.

Το συγκεκριμένο μάθημα εντάσσεται στις δράσεις του έργου της Μεσογειακής Βραδιάς Ερευνητή Mednight  που συνδέει το μαθητικό κοινό με την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα από διάφορα επιστημονικά κέντρα και υλοποιείται από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό  SciCo με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ερευνητές πίσω στα σχολεία».

Ευχαριστούμε θερμά τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό  SciCo και τον κ. Γκατζιώνη  για την ξεχωριστή εμπειρία που χάρισαν στους μαθητές μας.

 

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button