Ανακοινώσεις

Συνάντηση στο Νοσοκομειο με Αιτήματα. Αυτά πρέπει να γίνουν !

ΑΔΕΔΥ – ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  -Μύρινα 24-2-2022

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Της 2ης ΥΠΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Την Τετάρτη 23/2, στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου, συναντήθηκαν με τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λήμνου.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ τόνισε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που εν μέσω πανδημίας μείωσε αντί να αυξήσει στους 2 τελευταίους προϋπολογισμούς τις δαπάνες για την υγεία, με αποτέλεσμα να μένουν υποστελεχωμένα και μακριά από τις σημερινές ανάγκες, τόσο τα νοσοκομεία, όσο και οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πανελλαδικά, αλλά και στο νησί μας όπου οι ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Στη συνέχεια έθεσε τα αιτήματα διεκδίκησης των σωματείων για τη Λήμνο που είναι :

  • Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, (2 παθολόγων, 3ου χειρουργού, 2ου αναισθησιολόγου, ογκολόγου, νεφρολόγου, οφθαλμίατρου, ουρολόγου), όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
  • Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου στο νοσοκομείο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανάκληση της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας στο νοσοκομείο με όλα τα συλλογικά και ατομικά μέτρα προστασίας.
  • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
  • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
  • Στελέχωση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λήμνου με δύο μόνιμους γιατρούς όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του.
  • Στελέχωση όλων των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.
  • Την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με περισσότερο και μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξυπηρετεί με περισσότερα συνεργεία του κατοίκους του νησιού μας, με δωρεάν και επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, σε όλο τον πληθυσμό του νησιού.

Ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ ανέφερε ότι για τις ελλείψεις του νοσοκομείου σε γιατρούς σημαντικότερη αιτία είναι ότι δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για το νοσοκομείο της Λήμνου, όπως συμβαίνει και σε πολλά άλλα νησιά, και ότι στη νέα προκήρυξη θα ζητήσουν ειδικότητες ανάλογα με το αν υπάρχουν γιατροί που ενδιαφέρονται να έρθουν στο νοσοκομείο και μέχρι τώρα υπάρχει μόνο ογκολόγος.

Θέση των σωματείων είναι να υπάρξουν άμεσα κίνητρα για τους γιατρούς και ταυτόχρονα να δοθούν από την κυβέρνηση αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων και των γιατρών, αλλά και να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αιτήματα για τα οποία ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ δήλωσε αναρμόδιος. Παρόλα αυτά ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει δέσμη κινήτρων για νησιώτικα νοσοκομεία, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει το περιεχόμενο.

Δήλωσε επίσης ότι θα προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις για νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, σε αριθμό ίσο μόνο με το υπηρετούν επικουρικό προσωπικό, αλλά δεν απάντησε στο αίτημα για μονιμοποίηση όλου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου που είναι τώρα συμβασιούχοι, παρόλο που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του.

Ακόμη δήλωσε ότι θα ζητήσουν δημιουργία και λειτουργία 2 κρεβατιών Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), που είναι αίτημα των σωματείων, αλλά δεν παραιτούμαστε από το δίκαιο αίτημα και για τη δημιουργία κρεβατιών ΜΕΘ.

Στο αίτημα για την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με περισσότερο και μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξυπηρετεί με περισσότερα συνεργεία τους κατοίκους του νησιού μας, ο διοικητής είπε ότι θα μεταφέρει στον ΕΟΔΥ το αίτημα να δημιουργηθεί και δεύτερο συνεργείο για να καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.

Τέλος, σε ό, τι αφορά τον εξοπλισμό του νοσοκομείου και στο θέμα της προμήθειας και λειτουργίας μαγνητικού τομογράφου, ενημερωθήκαμε ότι το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου έχει κάνει σχετικό αίτημα εδώ και ενάμισι χρόνο, όμως χωρίς ανταπόκριση από την κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία του νησιού, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματά μας μέχρι αυτά να υλοποιηθούν.

Επόμενος σταθμός είναι το συλλαλητήριο της Παρασκευής 25/2 στις 7 μ.μ. στην πλατεία ΟΤΕ στη Μύρινα.

  Καλούμε όλες και όλους να διαδηλώσουμε ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του εισοδήματος, της δουλειάς και της υγείας του λαού.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button