Λήμνος

Συνεταιρισμός στη Λέσβο φτιάχνει τη δική του… φέτα ΠΟΠ!

Συνεταιρισμός στη Λέσβο φτιάχνει τη δική του... φέτα ΠΟΠ!

ΒΡΗΚΑ ΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟ SITE NOOZ.GR ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΕΝΗ

 ΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ,  ΕΔΩ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ,  ΥΠΟΨΗ

Διαφορετικό δρόμο από αυτό που είχαν επιλέξει τα προηγούμενα χρόνια διάλεξαν οι υπεύθυνοι του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου στη Λέσβο.

Πριν από λίγο καιρό, σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν τα μέλη του συνεταιρισμού έλαβαν την απόφαση να σταματήσουν να πωλούν το γάλα τους στους εμπόρους και στις εταιρίες και να δημιουργήσουν οι ίδιοι τη δική τους φέτα ΠΟΠ.

«Τα προηγούμενα χρόνια μαζεύαμε και δίναμε το γάλα σε εταιρίες αλλά φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια και με το δικό μας γάλα να φτιάξουμε τη δική μας φέτα και να βγούμε μόνοι μας στην αγορά» τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του συνεταιρισμού, Μανώλης Κωνσταντιδέλλης σημειώνοντας ότι «αφορά μόνο το παραγόμενο γάλα από τα 150 μέλη του συνεταιρισμού μας».

Ο κυριότερος λόγος που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την ριζική αλλαγή σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντιδέλλης ήταν η μεγάλη πτώση που σημείωσε η τιμή του γάλακτος τα τελευταία χρόνια.

«Τα δυο τελευταία χρόνια η τιμή του αιγοπρόβειου γάλατος έχει κατακρημνιστεί» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφέρει πως το 2015 η τιμή στο πρόβειο γάλα άγγιζε το ένα ευρώ το κιλό ενώ «πέρυσι κόστιζε 80 λεπτά και φέτος οι έμποροι το αγοράζουν στα 70 με 72 λεπτά το κιλό». Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντιδέλλης θα πρέπει «να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις στο γάλα και να αυξηθούν οι έλεγχοι εκεί που χρειάζονται».

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button