ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ – Φακές με ώριμη τομάτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ – Φακές με ώριμη τομάτα
Ροδίζουμε σε κατσαρόλα 1-2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα (τις φακές μισό κιλό καθαρισμένες, ιδιαίτερα από μικρές πετρούλες και πλυμένες), 5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένο στα 4, κόκκινο γλυκό πιπέρι, ένα καρότο σε ροδέλες, μια κουταλιά σάλτσα, μισή κονσέρβα κονκασέ (ή μία ώριμη τομάτα ψιλοκομμένη), 1 κουταλάκι αλάτι, 2-3 δαφνόφυλλα και ζεστό νερό να σκεπάζει 2 δάχτυλα.
Σιγοβράζουν περίπου 1 ώρα.
Συνοδεύεται με αλίπαστα Λήμνου (ΛΗΜΝΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑ από το Μούδρο και ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ από τη Νέα Κούταλη – αντσούγια, σαρδέλα, κολιό, σκουμπρί, γαύρο, λακέρδα) ή ελιές, τουρσί, ταραμοσαλάτα, και προαιρετικά ξύδι.
Αν ρίξουμε από πάνω στο πιάτο λίγο φρέσκο ελαιόλαδο δίνει μια ξεχωριστή γεύση.
Για επιδόρπιο γλυκό κουταλιού περγαμόντο Αχιλλαδέλη.
φακές.jpg
Ακολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.