Περιοδικό

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ – Φακές με ώριμη τομάτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ – Φακές με ώριμη τομάτα

Ροδίζουμε σε κατσαρόλα 1-2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα  (τις φακές μισό κιλό καθαρισμένες, ιδιαίτερα από μικρές πετρούλες και πλυμένες), 5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένο στα 4, κόκκινο γλυκό πιπέρι, ένα καρότο σε ροδέλες, μια κουταλιά σάλτσα, μισή κονσέρβα κονκασέ (ή μία ώριμη τομάτα ψιλοκομμένη), 1 κουταλάκι αλάτι, 2-3 δαφνόφυλλα και ζεστό νερό να σκεπάζει 2 δάχτυλα.

Σιγοβράζουν περίπου 1 ώρα.

Συνοδεύεται με αλίπαστα Λήμνου (ΛΗΜΝΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑ από το Μούδρο και ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ από τη Νέα Κούταλη – αντσούγια, σαρδέλα, κολιό, σκουμπρί, γαύρο, λακέρδα) ή ελιές, τουρσί, ταραμοσαλάτα, και προαιρετικά ξύδι.

Αν ρίξουμε από πάνω στο πιάτο λίγο φρέσκο ελαιόλαδο δίνει μια ξεχωριστή γεύση.

Για επιδόρπιο γλυκό κουταλιού περγαμόντο Αχιλλαδέλη.

φακές.jpg

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button