ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ – Φασόλια γίγαντες φούρνου
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ – Φασόλια γίγαντες φούρνου
Επιμέλεια: Θ. Δημητριάδης
Βράζουμε τους γίγαντες, όπως τα κανονικά φασόλια, σχεδόν μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν. Σε ταψί φούρνου βάζουμε 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο και στρώνουμε μια στρώση ροδέλες (φέτες) κρεμμύδι. Από πάνω προσθέτουμε τους γίγαντες χωρίς το ζουμί τους, 2 κονσέρβες κονκασέ (ή 3-4 τομάτες ώριμες και ψιλοκομμένες), 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένο, λίγο μαύρο πιπέρι, δυο κουταλιές σάλτσα, προαιρετικά 2 κύβους βοδινό αν δεν νηστεύουμε, και 3 φλιτζάνια απ’ το ζουμί της κατσαρόλας που βράσαμε τους γίγαντες.
Σε μέτριο φούρνο σιγοψήνονται μέχρι να πιουν το ζουμί τους.
Συνοδεύονται με ελιές, ταραμοσαλάτα και ένα ποτηράκι μοσχάτο κρασάκι Λήμνου.
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού νεραντζάκι Αχιλλαδέλη Λήμνου.