Περιοδικό

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ – Κρεμμυδοκεφτέδες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ – Κρεμμυδοκεφτέδες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θ. Δημητριάδης

1 κιλό κρεμμύδια ή φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι λάδι
μαϊντανό, αλεύρι
πιπέρι, δυόσμο, αλάτι, λίγη σόδα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια. Τα ρίχνουμε σε τρυπητό και πιέζουμε να φύγει όλο το νερό. Τα βάζουμε σε βαθιά σουπιέρα και προσθέτουμε: αλάτι, μαϊντανό, ρίγανη, δυόσμο, πιπέρι, λίγη σόδα.

Σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρ και το λάδι και τα ανακατεύουνε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ και τα κρεμμύδια με τα μπαχαρικά.

Τα ανακατεύουμε να γίνει ένα μίγμα μαλακό.

Στη συνέχεια βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει και με ένα κουτάλι παίρνουμε το μίγμα και το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο κι απ’ τις δυο πλευρές.

Σερβίρεται με πουρέ πατάτας (χωρίς γάλα) και συνοδεύεται με άσπρο κρασί Λήμνου.

Για επιδόρπιο, βυσσινάδα Αχιλλαδέλη Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button