Ανακοινώσεις

ΣΥΡΙΖΑ : Σε ασφυκτικό οικονομικό βρόγχο το νησί μας., Προτείνονται συγκεκριμένα μέτρα

Σε ασφυκτικό οικονομικό βρόγχο το νησί μας λόγω της ακρίβειας.

Με αυξητικό ρυθμό που καλπάζει κινείται ο πληθωρισμός στη χώρα μας τους τελευταίους 2 μήνες, σπάζοντας με το πρόσφατο 7,2%  το ρεκόρ 26ετίας. Το ράλι ανόδου των τιμών βενζίνης και πετρελαίου συνεχίζεται ανεμπόδιστο συμπαρασύροντας τις τιμές όλων των υπολοίπων αγαθών,  οδηγώντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην οικονομική ασφυξία. Στο νησί μας,  χειρότερα και από την υπόλοιπη Ελλάδα, οι τιμές πλέον διαμορφώνονται στα 2,5 € η αμόλυβδη και στα 1,85 € το πετρέλαιο θέρμανσης.

Στο χορό της κερδοσκοπίας των καρτέλ η κυβέρνηση παραμένει ηθελημένα απλός θεατής, ευνοώντας με τη στάση της τα σχέδιά τους. Την ίδια ώρα που η πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε. έχουν ήδη πάρει συνδυαστικά μέτρα συγκράτησης των τιμών και ενίσχυσης των εισοδημάτων, όπως πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, μειώσεις των συντελεστών Φ.Π.Α. στα είδη πρώτης ανάγκης, γενναίες  αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς, επιδοτήσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για τις ενεργειακές τους δαπάνες, στη χώρα μας η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιλέγει να θέτει εκβιαστικά διλλήματα στους πολίτες του τύπου «εάν μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα θα κοπούν κονδύλια από την Υγεία και την Παιδεία».

Και όχι μόνον. Προσβάλλει την νοημοσύνη των πολιτών αυτής της χώρας όταν:

Επικαλείται ότι οι αυξήσεις των τιμών οφείλονται στον πόλεμο όταν για πρώτη φορά καταγράφηκε ρεκόρ πληθωρισμού 25ετίας 6,2% τον Ιανουάριο δηλ. πολύ πριν τη ρωσική  εισβολή στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα που τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στενάζουν, ο κος Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του προσφέρει αμοιβές 8.000 € στα golden boys, στα «χρυσά του αγόρια» στον ΟΑΕΔ και στα Ταμεία και κάνει απευθείας αναθέσεις τα δύο τελευταία χρόνια σε «φίλους» που έχουν φτάσει το πρωτοφανές ύψος των 6,7 δις ευρώ.

Φτάνουν οι δικαιολογίες.

Άμεσα απαιτείται:

Να ισχύσει και για το νησί μας το Μεταφορικό Ισοδύναμο στα καύσιμα.

Πλαίσιο μέτρων προστασίας του εισοδήματος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων (θέσπιση πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, μειώσεις των συντελεστών Φ.Π.Α. καταρχήν στα είδη πρώτης ανάγκης, επιδότηση των ενεργειακών δαπανών).

Κατώτατος μισθός 800 ευρώ.πΠ

Καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση της δικαιολογίας. 

Πολιτική αλλαγή άμεσα με ένα σύγχρονα, αποτελεσματικό και προοδευτικό σχέδιο.

     14/3/22                                                                                                   Το Γραφείο Τύπου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button