Ανακοινώσεις

ΣΥΡΙΖΑ : Το Χαμένο Εργο του Νοσοκομειου και οι Υπεύθυνοι για αυτό…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ – Οργάνωση Μελών Λήμνου

Χαμένο το Έργο στο  Νοσοκομείου Λήμνου.

Το απόστημα της ένοχης σιωπής 6 μηνών έσπασε.

 Απαντήθηκε από τον Έπαρχο Λήμνου (υποθέτουμε εκπροσωπώντας και τον κο Μουτζούρη)  το ερώτημα που έθεσε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» Γ. Σπιλάνης. Πως απαντήθηκε;

* Με παράθεση ημερομηνιών (τότε βγάλαμε το Έργο από το Ειδικό Αναπτυξιακό, τότε έληξαν οι 3 προσκλήσεις χωρίς να κατατεθεί πρόταση για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Β.Αιγαίου.)

* Με ανυπαρξία αναφοράς έστω και σε μια ενέργεια για προώθηση του ζητήματος. Εκτός και αν θεωρείται σοβαρή ενέργεια και όχι προσπάθεια μεταφοράς ευθυνών το να ζητάνε μετά από 9 μήνες πλήρη φάκελο από το νοσοκομείο, μόλις 3 ημέρες πριν την λήξη της 3ης και τελευταίας προθεσμίας

* Με την δήλωση «στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 ενημερώθηκα ότι δεν θα ενταχθεί το Έργο».

Σε χθεσινή συνέντευξη σε τοπικό Ραδιοσταθμό ο Έπαρχος ανέλαβε «μέρος της ευθύνης» για την απώλεια του έργου.

Αλήθεια, πόσο ειλικρινής μπορεί να είναι μια δήλωση που γίνεται όχι την χρονική στιγμή που το πληροφορείται αλλά 6 μήνες μετά και μάλιστα όταν πλέον έχει διαρρεύσει προς τους πολίτες της Λήμνου;

Οι ευθύνες της κας Καλογήρου (ιδιαίτερα για την απραξία κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου έως και Αύγουστο 2019), του κου Μουτζούρη και του Έπαρχου Λήμνου ως αρμόδιο υποστήριξης των Έργων στα νησιά Λήμνος και Αη-Στράτης είναι τεράστιες.

Και το τραγικό είναι ότι κανείς δεν ζητάει μια συγγνώμη.

Μια συγγνώμη από τους συμπολίτες μας για την απώλεια ενός έργου υψίστης σημασίας για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας που αυτό θα παρείχε.

Μια συγγνώμη για την απραξία και για την συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης των γεγονότων.

Και βέβαια μια συγγνώμη από τον δωρητή για την κάλυψη της δαπάνης του Τεχνικού Δελτίου με βάση το οποίο έγινε δυνατή η ένταξη του Έργου στο Ειδικό Αναπτυξιακό. Για την διάψευση του οράματός του για ένα καλύτερο νοσοκομείο στο οποίο και ήλπιζε.

Τι πρέπει να γίνει τώρα: Το έργο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί. Πρέπει να αρχίσει άμεσα, από τώρα, έπρεπε να έχει αρχίσει από χθες, ο σχεδιασμός του τρόπου με τον οποίο το Έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί, θα υλοποιηθεί και θα ολοκληρωθεί.

Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

                13/3/21                                                                        Το Γραφείο Τύπου του

                                                                                     ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λήμνου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button