Επίκαιρα

Τα ακριβά ανταλλακτικά

Τα ακριβά ανταλλακτικά

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Όταν πήγαινα παλιά στο 6τάξιο τότε Γυμνάσιο, είχαμε μερικά περίεργα μαθήματα, όπως, Λατινικά, Αρχαία Ελληνικά, Κοσμογραφία, Λογική, Φιλοσοφία, Καλλιγραφία, Ζωγραφική, Φυτολογία κ.ά. Κάτι που θυμάμαι από τα Αρχαία Ελληνικά είναι μια παροιμία, «Όμφακες εισίν», δηλαδή είναι άγουρα. Το είπε κάποιος που πηδούσε κάτω από την κληματαριά για να φτάσει να κόψει τα ώριμα σταφύλια, αλλά δεν τα έφτανε. Και μια σύγχρονη παροιμία λέει το ίδιο, «Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια»

Το θυμήθηκα προχτές που πήγα το αυτοκίνητο στο συνεργείο για σέρβις

Το 2002, όταν σκεφτόμουν να αγοράσω αυτοκίνητο, ο φίλος μου μηχανικός αυτοκινήτων, που έχει μεγάλη πείρα κι έχουν περάσει από το συνεργείο του εκατοντάδες αυτοκίνητα, μου είπε:

–  Πάρε Scoda Fabia. Είναι απλό, γερό, οικονομικό στην κατανάλωση, έχει όλα τα απαραίτητα, παρκάρει εύκολα, και κυρίως είναι φτηνό. Γι’ αυτό αν προσέξεις, το μεγαλύτερο, το Octavia, το προτιμούν πολλοί ταξιτζήδες.

Είχε απόλυτο δίκιο. Από τότε μέχρι σήμερα, 21 χρόνια μετά,  δεν χρειάστηκε να κάνω κάποιο ιδιαίτερο έξοδο, εκτός βέβαια από αλλαγή μπαταρίας, έναν ιμάντα, και τα περιοδικά σέρβις λάδια κλπ.

Προχτές που το πήγα για αλλαγή τα λάδια και φίλτρο, μου έδειξε ένα Μερσεντές SL πάνω στη ράμπα.

– Θα αλλάξουμε τον πλαϊνό καθρέφτη και το παράθυρο. 

Όταν ρώτησα πόσο θα στοιχήσουν, απάντησε:

–  Άσε, μη ρωτάς καθόλου. Τα ανταλλακτικά του είναι πανάκριβα. Είσαι πολύ τυχερός που έχεις το Scoda!

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button