Απόψεις

Σκορδαλιά Λήμνου – Τα αμύγδαλα ειναι το ιδιαίτερο !

Τα αμύγδαλα στη σκορδαλιά είναι μια Λημνιά ιδιαίτερη συνήθεια, σχεδόν καθολική,  από ο,τι βγήκε από σχετική εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ. Τα αμύγδαλα πρέπει να είναι βρασμένα και να  βγει  ο εξωτερικός  φλοιός ωστε να μείνουν άσπρα. Αυτά παλιότερα τα έλιωναν στο γουδί, στο γδι που το είπε κάποιος και τώρα στο Μούλτι…

Τα πολτοποιημένα  αμύγδαλα μαζί με ψωμί ή βραστές πατάτες είναι η βάσει για τη Σκορδαλιά!

Ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση που μας ανέφερε ακροατής ότι η γιαγιά του έβαζε στη σκορδαλιά βρασμένα  και στη συνέχεια λιωμένα μαυρομάτικα φασόλια.

Τα υπόλοιπα της σκορδαλιάς είναι γνωστά και έχουμε κάνει αναρτήσεις με κάθε λεπτομέρεια…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button