Απόψεις

Σκορδαλιά Λήμνου – Τα αμύγδαλα ειναι το ιδιαίτερο !

Τα αμύγδαλα στη σκορδαλιά είναι μια Λημνιά ιδιαίτερη συνήθεια, σχεδόν καθολική,  από ο,τι βγήκε από σχετική εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ. Τα αμύγδαλα πρέπει να είναι βρασμένα και να  βγει  ο εξωτερικός  φλοιός ωστε να μείνουν άσπρα. Αυτά παλιότερα τα έλιωναν στο γουδί, στο γδι που το είπε κάποιος και τώρα στο Μούλτι…

Τα πολτοποιημένα  αμύγδαλα μαζί με ψωμί ή βραστές πατάτες είναι η βάσει για τη Σκορδαλιά!

Ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση που μας ανέφερε ακροατής ότι η γιαγιά του έβαζε στη σκορδαλιά βρασμένα  και στη συνέχεια λιωμένα μαυρομάτικα φασόλια.

Τα υπόλοιπα της σκορδαλιάς είναι γνωστά και έχουμε κάνει αναρτήσεις με κάθε λεπτομέρεια…

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button