Σκορδαλιά Λήμνου – Τα αμύγδαλα ειναι το ιδιαίτερο !
Τα αμύγδαλα στη σκορδαλιά είναι μια Λημνιά ιδιαίτερη συνήθεια, σχεδόν καθολική, από ο,τι βγήκε από σχετική εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ. Τα αμύγδαλα πρέπει να είναι βρασμένα και να βγει ο εξωτερικός φλοιός ωστε να μείνουν άσπρα. Αυτά παλιότερα τα έλιωναν στο γουδί, στο γδι που το είπε κάποιος και τώρα στο Μούλτι…
Τα πολτοποιημένα αμύγδαλα μαζί με ψωμί ή βραστές πατάτες είναι η βάσει για τη Σκορδαλιά!
Ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση που μας ανέφερε ακροατής ότι η γιαγιά του έβαζε στη σκορδαλιά βρασμένα και στη συνέχεια λιωμένα μαυρομάτικα φασόλια.
Τα υπόλοιπα της σκορδαλιάς είναι γνωστά και έχουμε κάνει αναρτήσεις με κάθε λεπτομέρεια…