Απόψεις

Τα Λαϊκά Τραγουδια σε “καλά χέρια”, στην μεταφορά του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ !

Κοιτάχτε πως τα έφερε η μοιρα… Δυο εραστές της Λαϊκής Μουσικής,  που εξ ολοκλήρου έχει καταγραφεί σε δίσκους βινυλίου, τις γνωστές “πλάκες”, είναι αυτοί που στη Μεταφορά του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ σε νέο Χώρο (από 1η Νοεμβρίου) βρέθηκαν να μεταφέρουν  την παλιά δισκοθήκη του Σταθμού. Τα Λαϊκά  Τραγούδια,  δηλαδή,  σε “καλά χέρια” !

Είναι ο Γιώργος Σαββόγλου,  γνωστός στη Λήμνο για το μπουζούκι και το τραγούδι του σε επίσημες και ανεπίσημες εκδηλώσεις, σε μετρητά πανηγύρια και “τσιμπούσια*”,   όλα αυτά τα χρόνια .

Ο άλλος ο Παναγιώτης Ψαραδέλλης, απο το Ρεπανίδι, παίζει τρίχορδο μπουζούκι, γνωστός  σε μικρά  ρεμπέτικα  στέκια της Θεσσαλονίκης, όπου ζούσε για πολλά χρόνια και τώρα είναι στη Λήμνο ξανά!

Προσέξτε  τον Παναγιώτη  με τι αγαλλίαση κρατά τους  παλιούς  δουλεμένους δίσκους  του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ και με τη χαρά ο Γιώργος κάνει την πάσα χερι – χερι…

Βεβαια,  οι δισκοι ηταν η εύκολη και ευχάριστη δουλειά,  γιατι είχε δύσκολες στιγμές,  με πολλά βαριά  αντικείμενα, αυτή η μεταφορά !

Μπορεί η εποχη που ζούμε, η ψηφιακή, να έβγαλε εκτός τις  “πλακες” όμως σε αυτές γράφτηκε ολη η Λαϊκή μας Μουσική  μην το ξεχνάτε αυτό ! Respect γράφουν στα Γήπεδα, Σεβασμός, λέμε εμείς!

* Βάλαμε αστερίσκο στο “τσιμπούσι” για να διευκρινίσουμε οτι η Λέξη μοιάζει  ξένη (Ιταλική) ομως ειναι ελληνικής  προέλευσης από το γνωστό των Αρχαίων ¨συμπόσιο”

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button