2021
Απόψεις

Τα νησιά χωρίς Covid ελκύουν τους ξένους τουρίστες

Τα νησιά χωρίς Covid ελκύουν τους ξένους τουρίστες

Γράφει ο Θ. Δημητριάδης

Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα σ’ αυτό το κείμενο γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο του.

Όσο πλησιάζει η 15η Μαίου, που επίσημα από το Υπουργείο μας Τουρισμού θα ανοίξει η θερινή τουριστική περίοδος, τόσο και περισσότερα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ασχολούνται με τη χώρα μας και προτείνουν προορισμούς για διακοπές.

Για παράδειγμα, προτείνουν τα μικρά ελληνικά νησιά, στα οποία είτε ολοκληρώθηκε είτε ολοκληρώνεται σύντομα ο εμβολιασμός του συνόλου του ενήλικου πληθυσμού.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του μεγάλου περιοδικού Der Spiegel με τίτλο: «Ήλιος, θάλασσα και χωρίς Covid».
Η Αστυπάλαια βρίσκεται στο επίκεντρο του αφιερώματος.

«Υπέροχη φύση, γαλανά νερά, ασβεστωμένα σπίτια, άψογη κουζίνα και η περίφημη φιλοξενία: υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την Αστυπάλαια, ένα μικρό νησί μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, το οποίο, λόγω του ιδιαίτερου σχήματός του, είναι γνωστό στους Έλληνες ως “πεταλούδα του Αιγαίου”», αναφέρει το δημοσίευμα.

Τώρα η μικροσκοπική Αστυπάλαια μπορεί να βασιστεί και σε ένα τελείως διαφορετικό πλεονέκτημα για την αναζωογόνηση του τουρισμού μετά το καταστροφικό καλοκαίρι της προηγούμενης χρονιάς, σημειώνει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Εδώ δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα από την αρχή της πανδημίας. Και το νησί σκοπεύει να παραμείνει χωρίς κορονοϊό, με ένα πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών. Ένα τεράστιο όφελος στα μάτια εκατομμυρίων πιθανών παραθεριστών».

Όπως εξηγεί ο συντάκτης, μικρά νησιά, όπως η Αστυπάλαια, έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς. Εμβολιάζονται εκεί όλοι οι ενήλικες. Ορισμένα νησιά έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως και δεκάδες άλλα θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρει και προσθέτει ότι, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, η ιεράρχηση έχει να κάνει με πρακτικά ζητήματα και όχι με στρατηγική μάρκετινγκ για τον τουρισμό. Είναι, όπως διευκρινίζεται, πιο ακριβό και αναποτελεσματικό να στέλνει κανείς υγειονομικό προσωπικό πολλές φορές στα δυσπρόσιτα νησιά.

 

Ο αρθρογράφος τονίζει ακόμη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των χωρών που ζητούν την εισαγωγή πιστοποιητικού εμβολιασμού από την ΕΕ, καθώς θα βοηθήσει ώστε να διευκολυνθούν τα ταξίδια εντός ΕΕ, αλλά θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται πολύ αργά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ότι μπορεί να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σε αυτό προστίθεται και η αργή πρόοδος στον εμβολιασμό στην ΕΕ, σημειώνεται και γίνεται λόγος και για τις διμερείς συμφωνίες με χώρες όπως το Ισραήλ, η Μεγάλη Βρετανία και η Ρωσία.

«Όταν ανοίξει η τουριστική σεζόν, οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει να πληρούν μία από τις τρεις προϋποθέσεις: να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν αρνητικό τεστ ή να έχουν απόδειξη ότι έχουν νοσήσει από την ασθένεια και έχουν αντισώματα», τονίζεται.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχουν, επισημαίνεται και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, περίπου 800.000 άτομα, ενώ το δημοσίευμα καταλήγει με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), περί εγγυήσεων για την υγεία και την ασφάλεια κάθε επισκέπτη στην Ελλάδα.

Να, λοιπόν, που τα νησιά έχουν ένα επιπλέον προτέρημα για τη διαφήμιση τους. Η Λήμνος μπορεί να είναι σχετικά μεγάλο σε μέγεθος νησί, 8ο σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά έχει τις καλύτερες συστάσεις ως προς τον Covid και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ελκυστική για τους ξένους που θέλουν να έχουν ήρεμες, ασφαλείς και από κάθε άποψη καλές διακοπές.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button