Τα σενάρια για τον φετινό πρωταθλητή
Τα σενάρια για τον φετινό πρωταθλητή
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Μπήκαμε στην τελική ευθεία, στις τελευταίες αναμετρήσεις των Paly Off, που θα κρίνουν τον φετινό Πρωταθλητή. Ποιος θα κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα; Μετά από την 8η αγωνιστική, που έγινε προχτές, τρεις ομάδες έμειναν για να διεκδικήσουν τον τίτλου του πρωταθλητή. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν τις πιθανότητές τους για το πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες.
Η ΑΕΚ παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, έχει την κατάσταση στα χέρια της και κατακτά το πρωτάθλημα με δύο νίκες. Σε περίπτωση που το εξ αναβολής ντέρμπι στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στις 12 Μαΐου ολοκληρωθεί ισόπαλο, τότε ουσιαστικά θα έχει κατακτήσει τον τίτλο.
Ο ΠΑΟΚ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα πρέπει να κάνει το 3/3, αλλά δεν του φτάνει, γιατί θα χρειαστεί να έχει μια απώλεια και η ΑΕΚ, ώστε να την ξεπεράσει στη βαθμολογία.
Ο Ολυμπιακός κρατάει κι αυτός την τύχη στα χέρια του. Αν οι «ερυθρόλευκοι» πάρουν τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, τότε θα στεφθούν πρωταθλητές, οτιδήποτε και αν κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες.
Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μαθηματικά είναι μόνο στη μάχη αλλά όχι ρεαλιστικά, θέλει να κάνει το 2/2, η ΑΕΚ να μην κερδίσει κανένα παιχνίδι της και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός να συγκεντρώσουν μέχρι τέσσερις ή έξι βαθμούς αντίστοιχα.