ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Τα Σημαντικά του 2020: Χριστοδουλίδειο Μέγαρο !

Χριστοδουλίδειο Μέγαρο. Είναι απο τα Σημαντικά του 2020 η  επιστροφή του Εμβληματικού Κτιρίου εκεί που ανήκει, στο  Χριστοδουλίδειο Ίδρυμα και στη δικαιοδοσία της Διαχειριστικής Επιτροπής. Αυτό συνέβη στις 9 Οκτωβρίου του 2020 !

Είναι  η  ημερομηνία  αυτή,  άυλη όμως σημαντική για το μέλλον του Κτιρίου.

Είχαμε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ μια άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική  συνομιλία με τον Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής του Χριστοδουλίδειου Ιδρύματος, τον Δημήτρη Αχιλαδέλλη,  ο οποίος μας εξιστόρησε με αναλυτικό τρόπο την περιπέτεια του Κτιρίου απο το 2007,  όταν παραχωρήθηκε για 30 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του.

Το κτίριο χρησιμοποιήθηκε αρχικά, ως πανεπιστημιακές διδακτικές αίθουσες  και μετά εγκαταλείφτηκε στην τύχη του με αποτέλεσμα τα τελευταία  χρόνια και καταντήσει ερείπιο.

Οι προσπάθειες της Διαχειριστικής Επιτροπής και του κ. Αχιλαδέλλη για να επιστραφεί, αφού δεν μπορούσε να  αξιοποιηθεί απο το Πανεπιστήμιο,  δεν εύρισκαν το απαιτούμενο πνεύμα συνεργασίας και  ετσι η  συνέχεια πήγε σε δικαστικές διαδικασίες οπου υπήρχε ο κίνδυνος αυτές να είναι οι γνωστές χρονοβόρες.

Ευτυχώς αυτό αποφεύχθηκε και οι επίμονες και επίπονες προσπάθειες είχαν αίσιο τέλος όταν τη  σημαντική  9η Οκτωβρη  υπογράφτηκε  η  Διοικητική Πράξη  επιστροφής  του Χριστοδουλίδειου Μεγάρου,  εκεί που ανήκει !

Έκτοτε η εξελίξεις είναι θετικές αφού, όπως μας αποκάλυψε  ο Δ. Αχιλαδέλλης, η  Εφορία Αρχαιοτήτων Λέσβου – Λήμνου ζήτησε απο το Υπουργείο Πολιτισμού,    εγγράφως και αιτιολογημένα,  το Χριστοδουλίδειο Μέγαρο για τη δημιουργία σε αυτό του Μουσείου Λήμνου, κάτι που ήταν στις προθέσεις του Χριστοδουλίδειου Ιδρύματος, αλλά και όλης της Κοινωνίας του Νησιού!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button