ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Τα σήματα καπνού που στέλνει ο Μπούμπουρας στη Λήμνο!

Άρθρο  απο το site  ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ

Τα σήματα καπνού που στέλνει ο Μπούμπουρας στη Λήμνο!!! (η κίνηση που εξέπληξε τους πάντες…)

Ο Σπύρος Μπούμπουρας, υιός του Παντελή, ισχυρού επιχειρηματία στην Οδησσό της Ουκρανίας – του μαύρου μαργαριταριού στον Εύξεινο Πόντο και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη κι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ουκρανίας…
βρέθηκε στο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και σε καμία περίπτωση έδειξε ότι θέλει να φύγει από τον Ήφαιστο Λήμνο. Αντιθέτως, θα παραμείνει αλλά με σαφώς λιγότερα χρήματα. Όμως…

Η απόφαση του Μπούμπουρα να επιστρέψει τα λουτρά Θέρμα               

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους δημοτικούς συμβούλους του δήμου η απόφαση του Παντελή Μπούμπουρα να μην κρατήσει την ιαματική πηγή των Θερμών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, παρ’ ότι είχε συνάψει συμφωνία με το δήμο για την εκμετάλλευσή της, τα “γύρισε”. Και κατέθεσε αίτημα διακοπής της συνεργασίας!!! Το οποίο και έγινε δεκτό.

“Φούντωσαν” οι φήμες περί αποχώρησης από τη Λήμνο

Η απόφαση αυτή “φούντωσε” τα σενάρια της αποχώρησης της οικογένειας από το νησί, έστω κι αν πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι προπονήσεις στις ακαδημίες της Λήμνου. Αν αληθεύει, ο Παντελής Μπούμπουρας είχε ζητήσει ένα χώρο στη Λήμνο για να κατασκευάσει ξενοδοχείο και ο οποίος άνηκε στην εκκλησία. Αλλά τελικά δεν προχώρησε.

Η τιμή από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σκεφτείτε ότι πριν από 1,5 χρόνο ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ βραβεύθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη μεγάλη προσφορά του, καθώς είχε χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του Κέντρου Νεότητας και Μουσικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Ο Άγιος Παντελεήμων” στα Πατήσια.

Ποια είναι η ιαματική πηγή των Θέρμων;

Στην περιοχή Θέρμα πηγάζουν τα ιαματικά νερά, όπου  η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται στους 44 βαθμούς C και έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα σε άλατα. Βασίζεται στα ευεργετικά στοιχεία που εμπεριέχει ο ιαματικός πηλός και πρόκειται για τη γνωστή μας «Λημνία γή». Σύμφωνα με το μύθο, ο Ήφαιστος όταν έπεσε στο νησί, θεράπευσε την ασθένεια του, κάνοντας επαλείψεις, ενώ ο Φιλοκτήτης, θεραπεύτηκε από το δάγκωμα φιδιού.

Βρίσκεται σε έναν καταπράσινο τόπο, 4 χλμ. από τη Μύρινα. Η Λημνία Γη υπήρξε από την αρχαιότητα το πρώτο θεραπευτικό υλικό που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για τη φροντίδα της υγείας του. Οι θεραπευτικές ενδείξεις είναι: Υδροθεραπεία για ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, σπόνδυλο αρθρίτιδα,  νεφρολιθιάσεις, χολολιθιάσεις.

Σημ. LimnosNea.gr

Έχει κάποια επιμέρους και ευνόητα λάθη το Άρθρο, άσχετα με το Μπάσκετ,  όπως ότι  το νερό των Θερμών έχει θερμοκρασία 44 βαθμών, το σωστό είναι 39 και περιέχει λίγα άλατα, το σωστό είναι καθόλου άλατα ! Τα χιλιόμετρα είναι 6 και όχι 4… αλλά  αυτές οι πληροφορίες είναι παρεμπιπτόντως και άνευ σημασίας…  

Η απεμπλοκή του Π. Μπούμπουρα απο τα  Θέρμα, δεν πρέπει να συνδέεται με την τύχη του ΗΦΑΙΣΤΟΥ.  Ο κ. Μπούμπουρας νοίκιασε τα Θέρμα για να ξεμπλέξει, βοηθήσει,  την προσπάθεια του  Δήμου να βρει ενοικιαστή, μετά την αποχώρηση του Βαγγ. Γιαρμαδούρου,  ο οποίος τα λειτουργούσε. Θεωρώ ότι Π. Μπούμπουρας πήγε να κάνει το ίδιο όπως με την  Παραλία Φαναράκι, που τη νοίκιασε και  παραχώρησε σε άλλο άτομο για να μπορέσει να λειτουργήσει. Και λειτούργησε!

Προσωπικά πιστεύω ότι το έξοδα  του ΗΦΑΙΣΤΟΥ είναι πολύ μεγάλα για να έχει διάρκεια του Εγχείρημα  και εκεί είναι το πρόβλημα, καθώς στη Λήμνο δεν υπάρχουν εκείνες οι μεγάλες επιχειρήσεις,  όπως  στην Κρήτη και στη Ρόδο, ώστε να βοηθήσουν ουσιαστικά στο κόστος μιας ομάδας στηνΑ1, που θέλει να πρωταγωνιστεί, και να παραμένει σε αυτή την Κατηγορία. 

Ο ΚορονοΪος, όμως είναι μια ευκαιρία για τους Ιδιοκτήτες του ΗΦΑΙΣΤΟΥ γιατι όλες οι Ομάδες θα ρίξουν σημαντικά το κόστος στις αμοιβές των παιχτών  και μέσα σε αυτό το νέο  χαμηλού κόστους οικονομικό περιβάλλον ίσως το έργο της οικογενείας Μπούμπουρας, να έχει η Λήμνος τον  ΗΦΑΙΣΤΟ,  να γίνει πιο βατό !  

Αν οι Ομάδες της Α1 Μπάσκετ, πετύχουν μια καλή χρηματοδότηση για  την  τηλεοπτική μετάδοση  των αγώνων από την ΕΡΤ, κάτι που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, τότε θεωρώ βέβαιο ότι ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ θα παραμείνει το σπίτι του,  στη Λήμνο.  

Η Παρουσία του Πρόεδρου του ΉΦΑΙΣΤΟΥ, Σπύρου Μπούμπουρα στη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ όπως αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο σε καμιά περίπτωση δεν σηματοδοτούσε αποχώρηση από τη Λήμνο

“Αντιθέτως, θα παραμείνει αλλά με σαφώς λιγότερα χρήματα. Όμως…”

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΑΡΑΔΙΚΗ ΜΠΟΥΡΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button