Απόψεις

Τα βασανιστικά δρομολόγια του Λαυρίου με το ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ, θυμίζουν ΤΑΞΙΑΡΧΗ

Βλέπω τα δρομολόγια της Γραμμής του Λαυρίου, αυτά που θα ισχύσουν απο 8/6/20 έως 6/9/20  και διαπιστώνω ότι για ένα  καλοκαίρι ακόμη, την εποχή που ταξιδεύει πολύς κόσμος και ο Τουρισμός μας εξαρτάται από τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, το ανακάτεμα  στις ώρες αναχώρησης και άφιξης είναι το απόλυτο αλαλούμ !

Αυτός ο χαμός συνέβαινε όλα τα τελευταία  χρόνια, τώρα όμως έρχεται να προστεθεί και ακόμη ένα βασανιστικό στοιχείο  για τους επιβάτες και είναι η διάρκεια του Ταξιδιού.

Με το ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ  η διάρκεια του ταξιδιού αυξάνεται κοντά στη  1  ώρα σε σχέση με  το ΠΗΓΑΣΟΣ,  που και αυτά ήταν μακρόσυρτα. Ετσι  οι 9,5 ώρες Λαύριο –  Λήμνος τώρα γίνονται 10,5 ! Υπολογίζω την ταχύτητα του πλοίου  και τη βγάζω 14 μίλια. Βρε μπας και κάνω λάθος, αναρωτιέμαι, ξανακάνω τους υπολογισμούς και πάλι βγάζω ότι γυρίσαμε στην  εποχή του ΤΑΞΙΑΡΧΗ.

10.30 ώρες  από το Λαύριο( είναι και τα ρέματα , βλέπετε!)  και το Δρομολόγιο μέσω Μεστών, τώρα, σε   15 ώρες !!!

Όλα αυτά καλώς εχόντων των πραγμάτων…

Υπάρχει και το άλλο σε αυτά τα χωρίς καμιά φροντίδα για τον επιβάτη δρομολόγια…

Κάθε Τρίτη αναχώρηση από Καβάλα 07.00.  Και καλα να εισαι Καβαλιώτης,  ξυπνάς 06.00 και τρέχεις να προλάβεις,  απο Θεσσαλονίκη όμως τι ώρα πρέπει να ξυπνήσεις και  να ξεκινήσεις να τρέχεις;  Και  αν ο άλλος είναι από τη Δυτική Μακεδονία ή  από  τη Λάρισα, Γιάννενα κλπ;

Έχει και μια άφιξη στο Λαύριο 22.45,  δηλ.  11 το βράδυ… Πως θα πάει ο Επιβάτης χωρίς  ατμοκίνητο στην Αθήνα… Προβλέπω ύπνο στα παγκάκια μέχρι να ξημερώσει και να ξεκινήσει το ΚΤΕΛ.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button