Λήμνος

Ταχτικος ελεγχος και χλωριωση στο Νερο των Χωριων. -Απαντηση στο “σκουληκι σε δικτυο”

Χαιρόμαστε για την απάντηση ! Γιατι σε μεγάλο βαθμό απαντά και  ικανοποίει  τις προϋποθέσεις    για τον έλεγχο του νερού,  που ενδεικτικά  θέσαμε στο δημοσίευμα μας,   και σ΄αυτό  απαντά η ανακοίνωση  που υπάρχει παρακάτω…

Είναι καλό μια υπηρεσία αντί να απαξιώνει δημοσιεύματα   και να κάνει “την πάπια” σε ο,τι  γράφεται και την αφορά να  ασχολείται με αυτά και να δίνει τις αναγκαίες απαντήσεις…

Ένα δημοσίευμα  όπως το δικό μας με τον επιθετικό, ομολογουμένως,  τίτλο του για σκουλήκι στο δίκτυο, μπορεί να προκαλέσει  παρανοήσεις  και ζημιά… Η άλλη περίπτωση της αγνόησης ή  απόκρυψης  είναι μια πολύ κακή ταχτική απο ένα Μέσο Ενημέρωσης.  Επομένως καλα έκανε και βγήκε στον “αερα” το δημοσίευμα και έγινε η αιτία να έχουμε την παρακάτω απάντηση,  που είναι ενημερωτική και καθησυχαστική,  με τα στοιχεία που δίνει,  ως προς  το νερό και τα δίκτυα των Κοινοτήτων.

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ                                                                    Μύρινα 08/01/2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή δημοσίευμα, όπου γίνεται αναφορά ότι στο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Αγία Σοφία βρέθηκε σκουλήκι, η υπηρεσία μας αναφέρει τα εξής:

Μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις στο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Αγία Σοφία έγιναν στις 19/11/2019 και το αποτέλεσμα των δειγματοληψιών έδειξε ότι το νερό κρίνεται   κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Γίνεται αυτόματη  χλωρίωση όλων των δικτύων ύδρευσης στις Κοινότητες με χλωριοτήρες που είναι εγκαταστημένοι στις γεωτρήσεις και στις δεξαμενές.

Οι δειγματοληψίες των νερών διενεργούνται κάθε τρείς μήνες από το εργαστήριο Ελέγχου Πόσιμου Νερού της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νομού Λέσβου. Τα αποτελέσματα  αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται.

Πρόσφατα ο Δήμος μας υπέγραψε σύμβαση με τα Αναλυτικά Εργαστήρια  Αθηνών για την παρακολούθηση ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης ως προς τη ραδιενέργεια. Μετά από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε ,  διαπιστώθηκε ότι δεν έχουμε πρόβλημα και ως προς την ραδιενέργεια, καθώς οι τιμές στα συγκεκριμένα δείγματα νερού είναι εντός των επιτρεπτών ορίων και ως εκ τούτου το νερό κρίνεται κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει πρόβλημα ακαταλληλότητας νερού, αμέσως η υπηρεσία μας ενημερώνει τους καταναλωτές και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button