Περιοδικό

Ταχυδρομείο  Λήμνου

Ταχυδρομείο  Λήμνου

Γραφει:  η Χριστίνα Καβουρα

Κάποτε και όχι πριν από πολύ καιρό  ήταν το Ταχυδρομείο μας Τιμημένο, Αξιόπιστο,  με ευγενικούς  και πρόθυμους   υπαλλήλους,   για εμάς τους Λημνιούς  ήταν το καμάρι μας   και    ξαφνικά  όλως παραδόξως  κατέρρευσε !

Μα πως  έγινε ? Αναπάντητες ερωτήσεις,  αδιανόητες  καταστάσεις όταν ο κόσμος όπως τον ξέραμε παύει να υφίσταται,  ενώ το θέμα εξελίσσεται φοβικό έως και τρομακτικό ! Το ταχυδρομείο κατά την άποψη μου έχει μια σύνδεση, συνάφεια  με το Κράτος,   μια εξάρτηση από το  Κράτος! Η κατάρρευσή του αυτή  δεν μπορεί να είναι χωρίς  συνέπειες

Λέω στην φίλη μου την Ευαγγελία που λόγω κορονοϊού περνά και αυτόν τον χειμώνα στη Λήμνο,  ότι ετοιμάζομαι να της στείλω ένα ενδιαφέρον βιβλίο !  Κάτι που έκανα και πέρυσι ! Οι χειμώνες χρειάζονται  βιβλία !

  • Και που θα το βρω  το βιβλίο μου απαντά
  • Μα θα σου το φέρει ο Ταχυδρόμος
  • Ποιος Ταχυδρόμος μου απαντά πάλι, εδώ δεν μας φέρνει πια ούτε τους λογαριασμούς !

Ξύπνησα βίαια μη θέλοντας να παραδεχτώ αυτό που έβλεπα και βίωνα μήνες τώρα  ψάχνοντας εις μάτην το λογαριασμό μου της ΔΕΗ !   Γι αυτόν τον ρημαδολογαριασμό  ενημέρωσα το Ταχυδρομείο δια ζώσης πριν φύγω για Αθήνα, τηλεφωνικά  ακόμα και με πολλά  ηλεκτρονικά μηνύματα !  Θεωρούσα ότι ενδεχομένως ήταν  ένα θέμα οργάνωσης, κάτι προσωρινό   που κάποια στιγμή θα αποκαθίστατο,  σε καμιά περίπτωση δεν έβαλα στο νου μου την κατάρρευση !

Δύσκολο πράγμα η κατάρρευση ενός Ταχυδρομείου,  απεικονίζει και μια άλλη κατάρρευση που ούτε θέλω να διανοηθώ,  είμαστε ένα μεγάλο ακριτικό νησί, γιατί μας έχουν πετάξει στην άκρη του πουθενά ???

Η ΔΕΗ  μετακόμισε στη Χίο, η Εφορία στην Μυτιλήνη,  το Ταχυδρομείο  καταρρέει  και εμείς πρέπει να βρούμε τρόπο να διεκδικήσουμε τα αναφαίρετα δικαιώματά μας !

Έχουμε δικαίωμα να έχουμε  γραφεία ΔΕΗ, Εφορία, πλοία, Ταχυδρομείο !  Έχουμε δικαίωμα στην αξιοπρέπειά μας ! Έχουμε δικαίωμα στην ανθρώπινη παρουσία και εκπροσώπηση.

Αισθάνομαι ότι υπάρχει γενικά μια τιμωρητική διάθεση απέναντί μας που τελικά μας εξαγριώνει, μας κάνει να αισθανόμαστε ανασφαλείς  και δευτέρας κατηγορίας πολίτες!

 

Ο ταχυδρόμος ήταν ανέκαθεν μια αγαπητή προσωπικότητα  που εντασσόταν  απόλυτα στην μορφή της πόλης,  ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της,  γυρίζοντας από γειτονιά σε γειτονιά με το ποδήλατό του ή το μηχανάκι του, σπανιότερα με τα πόδια και όσο και αν η ψηφιοποίηση στη  ζωή  μας πήρε τεράστιες διαστάσεις,  δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα πάντα,  − κάτι που πολλούς ίσως βολεύει −  ο Ταχυδρόμος όμως δεν παύει να είναι πρόσωπο απαραίτητο και αγαπητό !

Θυμάμαι τους ταχυδρόμους μας, με τους οποίους  πάντα αλλάζαμε  δυό λέξεις μεταξύ μας, δυό καλημέρες που έφτιαχνα τη μέρα, δυό παρηγορητικά λόγια σ’ αυτούς που τα χρειαζόταν !

Βλέπω πως όσο προχωράμε η ζωή μας χάνει απλά καθημερινά πράγματα που όμως ήταν τόσο ανθρώπινα, τόσο απαραίτητα !

Θυμάμαι πως περίμενα τον Ταχυδρόμο όταν έμενα στην Γερμανία, πως περίμενα γράμματα, βιβλία, τον περιοδικό τύπο και εκείνος πόσο αυθόρμητος και χαρούμενος ήταν κουβαλώντας  παρηγορητικά φορτία  χαράς στο φολκσβάγκεν του, πόσο ανθρώπινος ήταν, πόσο πρόθυμος για συζήτηση, μέχρι και ιστορίες από τον πόλεμο μου έλεγε, και επειδή  είχε υπηρετήσει στην Ιταλία, θεωρούσε ότι εμείς οι Έλληνες είχαμε πολλά κοινά στοιχεία  με τους Ιταλούς   για τα οποία πάντα με ρωτούσε.

 

Δεν ξέρω πιά που αλλού να απευθυνθώ ! Απευθύνθηκα στην Κεντρική Γενική Διοίκηση των ΕΛΤΑ όπου εξέθεσα επαρκώς το πρόβλημα αλλά  δεν πήρα καμία απάντηση, έστειλα ηλεκτρονικά χρήματα και στην ΔΕΗ έναντι λογαριασμού που ποτέ δεν είδα, φοβούμενη μη γυρίσω πίσω την Άνοιξη και δεν έχω και ηλεκτρικό ρεύμα,  αλλά εκείνο που με προβληματίζει περισσότερο και πρέπει οπωσδήποτε να αποκατασταθεί είναι η κατάρρευση του Ταχυδρομείου μας !

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button