Λήμνος

Ταχύτερη ενημέρωση από τον Χαρδαλιά, ζητά η Λημνος…

Μύρινα,4 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο το απόγευμα της Τρίτης 3 Νοεμβρίου με τον Έπαρχο Λήμνου κ. Άγγελο Βλάττα Λαμπρινό, τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Λήμνου κ. Τριαντάφυλλου Κανταρά, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας κ. Σωκράτη Κρομυδέλλη, και την Αρμόδια Επόπτρια της Κ.Ο.Μ.Υ. Λήμνου κ. Αναστασία Κωνσταντίνου, με τη συμμετοχή επίσης του Αντιδημάρχου, αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία, κ. Γιώργου Δημάρη και του Προέδρου του Ο.Κ.Π.Α. Δήμου Λήμνου κ. Παναγιώτη Μουστάκα, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης απέστειλε σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, με την οποία ζητά άμεση ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, κάθε φορά που προκύπτει νεότερο κρούσμα στο νησί της Λήμνου, προκειμένου να επιλαμβάνονται για την ταχύτερη και ορθότερη διαχείριση της κατάστασης, εντός του πεδίου αρμοδιότητάς τους.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μαρινάκης, κατά την εμφάνιση των τελευταίων κρουσμάτων στη Λήμνο διαπιστώθηκε αδυναμία συντονισμού και πραγματοποίησης ενεργειών, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν καθίσταται πλέον εφικτή η ενημέρωση των φορέων (Επαρχείο, Δήμος, Αστυνομία, Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου) τόσο από την αρμόδια επόπτρια της Κινητής Ομάδας Υγείας Λήμνου, όσο και από τους ιδιώτες που διενεργούν το τεστ κορωνοϊού, οι οποίοι ενημερώνουν αποκλειστικά τη βάση δεδομένων που τηρείται.
Τέλος, ο Δήμαρχος συνυπέγραψε επιστολή που απέστειλαν Δήμαρχοι νησιωτικών Δήμων προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, με την οποία αιτούνται την εφαρμογή περιορισμών στις μετακινήσεις προς τα νησιά, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button