Περιοδικό

Τεχνητή νοημοσύνη

Τεχνητή νοημοσύνη

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Πολλά λέγονται τελευταία για τον νέο κλάδο της επιστήμης, την τεχνητή νοημοσύνη, που θα αντικαταστήσει την φυσική ανθρώπινη. Θα έχουμε ρομπότ που θα λένε τις ειδήσεις, αυτοκίνητα που θα κινούνται μόνα τους, εφαρμογές στην ρομποτική ιατρική και άλλα τέτοια εκπληκτικά. Όλα αυτά με τη χρήση αλγόριθμων, νευροχημικών αντιδράσεων και άλλων εξελιγμένων συνάψεων και συστημάτων.

Δυσκολεύομαι πολύ να τα καταλάβω όλα αυτά. Στη χημεία, την άλγεβρα, την παραστατική τριγωνομετρία, την φυσική, τις εξισώσεις και τον διαφορικό λογισμό ήμουν τελείως άσχετος, μεταξεταστέος, και έπαιρνα βαθμούς κάτω από τη βάση, ενώ αντίθετα μού άρεζαν η ιστορία, η μυθολογία, οι άθλοι του Ηρακλή, η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Οδύσσεια, τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο, του Κολόμβου, του Ιούλιου Βερν και άλλα τέτοια.

Πιο πολύ μού είχε κάνει εντύπωση η Αργοναυτική Εκστρατεία στην Κολχίδα, και πώς ο Ιάσωνας άρπαξε το χρυσόμαλλο δέρας.

Τώρα λοιπόν που θα βγουν τα ρομπότ με την τεχνητή νοημοσύνη θα πάρω ένα τέτοιο ρομπότ και θα το βάλω να ψάξει σε σπηλιές και άλλα δυσπρόσιτα μέρη για να βρει τους θησαυρούς που έκρυψαν και εγκατέλειψαν οι Γερμανοί βιαστικά το 1944 φεύγοντας από τη χώρα μας…

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button